F1 Nieuws

Mercedes krijgt bakken met haat te verwerken vanuit Lewis Hamilton-fans en begint 'grote schoonmaak'

Mercedes krijgt bakken met haat te verwerken vanuit Lewis Hamilton-fans en begint 'grote schoonmaak'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes krijgt bakken met haat te verwerken vanuit Lewis Hamilton-fans en begint 'grote schoonmaak'

Mercedes krijgt bakken met haat te verwerken vanuit Lewis Hamilton-fans en begint 'grote schoonmaak'
DPPI/BSR Agency

De relatie tussen Lewis Hamilton en Mercedes begint verder en verder te verslechteren. De zevenvoudig wereldkampioen, die zijn grootste successen bij het team uit Brackley behaald heeft, zal aan het einde van het seizoen vertrekken bij Mercedes, om zich aan te sluiten bij één van de grootste concurrenten: Ferrari. Daar was Toto Wolff uiteraard niet blij mee.

Volgens de Mercedes-baas werd hij compleet verrast door de keuze van zijn stercoureur, aangezien hij daarvoor nog te horen had gekregen dat Hamilton zijn team trouw zou blijven. Dat deed de Brit niet, waardoor Mercedes nu met een probleem achterblijft: wie gaan ze naast George Russell zetten in 2025? Toto Wolff zou Max Verstappen maar wat graag naar Brackley halen, maar het is nog maar de vraag of de Nederlander daar zelf ook oren naar heeft.

Hamilton en Mercedes

Maar tot die tijd zullen Mercedes en Hamilton nog samen door één deur moeten kunnen, echter lijkt het er meer en meer op dat dat niet meer het geval is. In Monaco gaf de zevenvoudig wereldkampioen al een cryptisch bericht over zijn team, waarin naar voren kwam dat hij 'door omstandigheden' de rest van het jaar kansloos zou zijn tegen teamgenoot George Russell, maar in Canada ging Hamilton nog een stapje verder. Hij liet weten dat hij in de kwalificatie niet zo'n snelle rondes kon rijden als Russell, aangezien zijn bandenwarmers te koud afgesteld stonden. Werd hij hier gesaboteerd door zijn eigen team?

Inmiddels is de relatie tussen de fans van Hamilton - TeamLH- en Mercedes op social tot het vriespunt gedaald. De kampen staan lijnrecht tegenover elkaar en door een bericht van Mercedes over de Grand Prix van Canada, is daar ook geen verbetering in gekomen. Na de derde plek van George Russell plaatste het team onderstaand bericht op hun kanalen:

Maar volgens Hamilton-fans was dat een schandalige post, aangezien Hamilton in China tweede werd in de Sprint en daarmee ook een trofee binnenhaalde. Het account van Mercedes liep vol met haatberichten vanuit TeamLH, waarna ze op dinsdagochtend hebben besloten om om hun vorige post terug te komen, met onderstaand bericht:

Bericht gaat hieronder verder

Mercedes begint grote schoonmaak

Echter lijkt Mercedes nu wel een beetje klaar te zijn met alle haat vanuit TeamLH. Op Instagram en X [voormalig Twitter] is het team inmiddels begonnen met een grote schoonmaak en is het Hamilton-fanaccounts aan het ontvolgen. Dit zal ook alvast in voorbereiding zijn op het 2025-seizoen, als Hamilton geen onderdeel meer uitmaakt van het Duitse team. De Brit zal dan namelijk een rivaal gaan worden van Mercedes, als hij met Ferrari tegen ze strijd.

Waar beide partijen hoopten dat het een mooi afscheid zou gaan worden in 2024, lijkt de relatie tussen Hamilton en Mercedes nu af te stevenen op een vechtscheiding, mede door de reacties vanuit TeamLH op sociale media...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties