F1 Nieuws

Mercedes-junior speelt sleutelrol in toekomst Max Verstappen: 'Verstappen-kamp wil naar Mercedes'

Mercedes-junior speelt sleutelrol in toekomst Max Verstappen: 'Verstappen-kamp wil naar Mercedes'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes-junior speelt sleutelrol in toekomst Max Verstappen: 'Verstappen-kamp wil naar Mercedes'

Mercedes-junior speelt sleutelrol in toekomst Max Verstappen: 'Verstappen-kamp wil naar Mercedes'
Red Bull Content Pool

Volgens Ted Kravitz is de kans nog altijd reëel dat Max Verstappen binnen de kortste keren bekend maakt dat hij naar Mercedes zal vertrekken. De Nederlander zit op zijn plek bij Red Bull Racing, maar door de interne machtsstrijd en de angst dat Red Bull in 2026 niet aan de voorkant van het veld zal optreden, is een vertrek zeker nog niet uitgesloten.

Vanaf 2026 zullen de Formule 1-regels flink op de schop gaan, waarbij vooral het motorische reglement de nodige kritiek heeft gekregen vanuit Red Bull. Volgens Toto Wolff is dat vooral omdat 'sommige teams' het gevoel hebben dat ze achterop zijn geraakt in die strijd, terwijl Mercedes juist ontzettend veel vertrouwen in 2026 heeft.

Het is dan ook nog maar de vraag of Max Verstappen bij Red Bull Racing blijft. Als de Nederlander merkt dat Mercedes nu écht terug is aan het front en dat het Duitse team een voorsprong heeft op de rest van het veld voor 2026, dan is een vertrek nog altijd niet uitgesloten. Ted Kravitz meldt in de Sky Sports F1-podcast dat Verstappen zomaar weg kan lopen bij Red Bull, als bijvoorbeeld Helmut Marko ook besluit te vertrekken. Maar ook als hij het gevoel heeft dat hij bij Mercedes succesvoller kan worden...

"Max kan onder bepaalde voorwaarden vertrekken. Eén van die voorwaarden is als hij er gewoon zin in heeft, de andere voorwaarde is wat er met Helmut Marko gebeurt - als hij gaat, dan kan Max gaan. Het is hetzelfde soort contract dat Sebastian Vettel had bij Red Bull, waardoor hij zonder problemen naar Ferrari kon gaan. Verstappen heeft min of meer dezelfde clausules in zijn contract staan", begint Kravitz.

Antonelli is een probleem voor Verstappen

Dat Verstappen zomaar kan vertrekken bij Red Bull is voor Mercedes goed nieuws, aangezien zij al maanden aan Verstappen trekken en hem naar Brackley proberen te halen. Maar inmiddels lijkt Toto Wolff zijn focus op een andere partij te verleggen, wat mogelijk problemen kan veroorzaken voor Max Verstappen. Als de Limburger niet snel beslist waar zijn toekomst ligt, kan Andrea Kimi Antonelli weleens 'zijn' zitje in gaan pikken, waardoor Mercedes geen plek meer heeft voor Verstappen.

Het Duitse team is de laatste tijd veel tijd en geld in Kimi Antonelli aan het steken, die meerdere privé-tests heeft afgewerkt. Daar kwam naar voren dat het een uitzonderlijk talent is en mede daardoor besloot Toto Wolff al om Carlos Sainz links te laten liggen. Volgens Ted Kravitz is Antonelli de enige reden waardoor Verstappen een zitje bij Mercedes mis zou kunnen lopen en dat zou weer voor frustratie in het Verstappen-kamp opleveren, aangezien sommigen maar wat graag zouden willen zien dat Max naast George Russell komt te rijden.

"Als Max Verstappen daadwerkelijk gelooft dat Mercedes de beste plek zal zijn voor de nieuwe regels vanaf 2026, waarvan wij weten dat een aantal leden van het Verstappen-kamp dat doen, dan hoeft hij zich maar over één persoon druk te maken. Het enige waar hij voor moet zorgen is dat hij dat zitje bemachtigt vóór Kimi Antonelli dat doet", gaat Kravitz verder.

"Mocht Verstappen zijn keuze uit willen stellen tot 2026, zal hij het zichzelf waarschijnlijk moeilijker maken, omdat Russell en Antonelli dan al gesetteld zijn binnen het team. Dat is de enige reden waarom hij wellicht dit jaar al gaat beslissen om naar Mercedes te vertrekken. Dan zegt hij volgend jaar gewoon: 'Ik wil naar Mercedes, dus dat is wat ik ga doen'", aldus de Sky Sports-verslaggever.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties