F1 Nieuws

Lewis Hamilton reageert op juridische stappen Felipe Massa voor afnemen 2008-wereldtitel

Lewis Hamilton reageert op juridische stappen Felipe Massa voor afnemen 2008-wereldtitel
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton reageert op juridische stappen Felipe Massa voor afnemen 2008-wereldtitel

Lewis Hamilton reageert op juridische stappen Felipe Massa voor afnemen 2008-wereldtitel
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft in de paddock van Zandvoort gereageerd op de eis van voormalig coureur Felipe Massa. De Braziliaan wil namelijk dat de Grand Prix van Singapore wordt geschrapt zodat niet Hamilton, maar hijzelf de kampioen wordt van het 2008-seizoen.

In 2008 verloor Massa de titel aan Hamilton in de laatste race van het seizoen. Het verschil tussen de beide heren was slechts één WK-punt. Uiteindelijk ging Massa de geschiedenisboeken als de coureur die voor een halve minuut wereldkampioen in de Formule 1 was. Hamilton reed namelijk op een flinke achterstand van de Braziliaan en kwam pas een halve minuut later over de streep dan Massa, die de race wist te winnen voor zijn thuispubliek.

Crashgate

Maar waarom wil Massa enkel de Grand Prix van Singapore schrappen? Tijdens die race vond het inmiddels beruchte 'Crashgate-schandaal' plaats. Daarbij zette toenmalig Renault-coureur Nelson Piquet junior zijn bolide met opzet in de muur zodat de safety car naar buiten moest komen. Dit was gunstig voor de toenmalig teamgenoot van Piquet junior, Fernando Alonso. De Spanjaard had namelijk een vroege stop gemaakt en kreeg de leiding in de schoot geworpen toen de auto's voor hem een pitstop maakten.

Pas in de tweede seizoenshelft van 2009 kwam aan het licht dat Piquet junior met opzet was gecrasht. Dat vertelde de Braziliaan aan de media nadat hij uit zijn Renault-stoeltje was gezet.

Ecclestone

Maar waarom wil Massa dan ineens nu 'zijn' 2008-titel terughalen? Dat werd veroorzaakt door een interview van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De Brit vertelde daarin namelijk dat de race in Singapore zou moeten worden geschrapt vanwege Crashgate. Hierdoor zou niet Hamilton, maar Massa er met de 2008-titel vandoor gaan.

Echter, inmiddels heeft Ecclestone laten weten zich niets meer van het desbetreffende interview te herinneren en dus lijkt Massa's claim in een klap een stuk minder geloofwaardig.

Niet mee bezig

Inmiddels is de berichtgeving over de zaak van Massa ietwat teruggenomen, maar toch werd Hamilton in Zandvoort gevraagd naar de claim van zijn voormalig Formule 1-rivaal. De man uit Stevenage gaf daarbij aan dat hij het 2008-seizoen het liefste achter zich wil laten. "Ik weet het echt niet en eerlijk gezegd wil ik me alleen focussen op wat er nu gaande is. Ik wil mijn team terug naar de top van het veld brengen."

Verder geeft Hamilton aan dat hij liever geen oude koeien uit de sloot wil halen. "Ik ben niet bezig met wat er vijftien jaar geleden is gebeurd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties