F1 Nieuws

Villeneuve ergert zich aan Mercedes-kliek: 'Waarom doen ze dat nu wel?'

Villeneuve ergert zich aan Mercedes-kliek: 'Waarom doen ze dat nu wel?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Villeneuve ergert zich aan Mercedes-kliek: 'Waarom doen ze dat nu wel?'

Villeneuve ergert zich aan Mercedes-kliek: 'Waarom doen ze dat nu wel?'
Red Bull Content Pool

Jacques Villeneuve irriteert zich mateloos aan het gezeur van Toto Wolff en Lewis Hamilton over de dominantie van Max Verstappen. Bij Mercedes is men bang dat Verstappen tot en met het einde van 2025 alles zal blijven winnen en vooral Hamilton wil daar iets aan doen.

De man die tussen 2014 en 2020 zes van zijn zeven titels wist te winnen in een dominante Mercedes wil nu dat de FIA ingrijpt. Volgens de Brit verliest de sport veel fans doordat Verstappen iedere race wint en dat wil hij koste wat kost voorkomen. Maar Jacques Villeneuve is daar wel een beetje klaar mee.

Volgens de Canadees is er maar één reden dat Verstappen op dit moment vooraan wegrijdt: hij is simpelweg beter dan de andere coureurs.

"Nou, hij is beter dan de rest. Verder niet. Het heeft daarom helemaal geen zin om te roepen dat het schadelijk is. Het zijn niet de regels die hem de beste maken. Hij is gewoon de beste", zegt Villeneuve tegenover Motorsport.com. Dat Mercedes nu dan ook klaagt over de reglementen is voor hem een irritatiepuntje: "Eerder waren Lewis en Mercedes dominant en toen hoorde je niemand klagen. Waarom klaagden ze niet over Lewis, maar nu wel over Max? Ik weet niet wat daarachter zit."

Verstappen past bij Red Bull

Overigens meent Villeneuve dat Verstappen niet alleen dominant is doordat hij de beste coureur is, hij heeft zijn hele team ook nog eens naar zijn hand gezet. Verstappen heeft binnen Red Bull Racing een situatie gecreëerd die Michael Schumacher ook had bij Ferrari, waarbij de auto perfect bij hem past en het hele team een stap extra voor hem zet.

"De auto past op dit moment heel goed bij hem. En dat komt mede doordat hij zo met zijn team kan werken dat de auto het verlengstuk van zijn eigen lichaam wordt. Als hij in de auto springt, hoeft hij eigenlijk niet na te denken over wat hij moet doen. Dat komt doordat hij daar heel hard aan werkt met zijn team, en dan met name met Adrian Newey en zijn engineer."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties