F1 Nieuws

Liam Lawson kreeg advies van Max Verstappen: 'Altijd goed geweest'

Liam Lawson kreeg advies van Max Verstappen: 'Altijd goed geweest'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Liam Lawson kreeg advies van Max Verstappen: 'Altijd goed geweest'

Liam Lawson kreeg advies van Max Verstappen: 'Altijd goed geweest'
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-debutant Liam Lawson kreeg voorafgaand aan zijn eerste Formule 1-race advies van niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen. Volgens Lawson heeft dat advies hem geholpen om zijn eerste race als volwaardig coureur door te komen.

Dat Lawson zou rijden in Zandvoort, werd pas op vrijdagavond bekendgemaakt. Daniel Ricciardo had tijdens de tweede vrije training namelijk een van zijn middenhandsbeentjes gebroken en kon daardoor niet rijden tijdens de Dutch Grand Prix. Nog even was er twijfel over wie de Australiër zou vervangen bij AlphaTauri, maar uiteindelijk werd Lawson naar voren geschoven.

Sterk debuut

Voorafgaand aan zijn debuut waren er geen verwachtingen van Lawson. Hij moest vooral lol hebben, zo werd er in de paddock gesproken over zijn debuut. Ondanks dat lag er alsnog een hoop druk op de schouders van de Nieuw-Zeelander. In Zandvoort kreeg Lawson namelijk dé kans om zich te laten zien voor Helmut Marko, de persoon met een hoop invloed binnen Red Bull.

Er was dus de nodige hoeveelheid druk bij Lawson om te presteren, maar daar wist de man uit Hastings goed mee om te gaan. Tijdens de wisselvallige Dutch Grand Prix hield Lawson zijn bolide op het asfalt, was hij de eerste coureur die Verstappen wist in te halen dit seizoen en kwam hij uiteindelijk voor zijn AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda als dertiende over de streep.

Advies Verstappen

Of het advies van Verstappen daaraan heeft bijgedragen, is onbekend. Wel heeft het ongetwijfeld voor rust gezorgd bij Lawson. "Max is altijd goed voor me geweest. Ik zie hem de hele tijd en voor de race gaf hij me een heel goed advies. Hij zei dat ik niet te veel moest nadenken en er vooral van moest proberen te genieten", vertelde Lawson tegen het Nieuw-Zeelandse Newstalk ZB.

Droom die uitkomt

Je Formule 1-debuut maken is voor veel coureurs een droom die waarschijnlijk nooit zal uitkomen. Lawson was echter een van de weinigen die deze droom wél zag uitkomen. "Ik stapte in de auto voor de kwalificatie en het deed me denken aan het Formule 1-spel. Vlak voordat je de baan opgaat, krijg je dan een optiemenu. Nu zat ik zelf in de auto en heb je allemaal camera's om je heen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties