F1 Nieuws

Manager Carlos Sainz spreekt zich uit over rijdersmarkt: 'Laten we dat zeggen'

Manager Carlos Sainz spreekt zich uit over rijdersmarkt: 'Laten we dat zeggen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Manager Carlos Sainz spreekt zich uit over rijdersmarkt: 'Laten we dat zeggen'

Manager Carlos Sainz spreekt zich uit over rijdersmarkt: 'Laten we dat zeggen'
BSR Agency

Het kamp van Carlos Sainz blijft nog heel even 'het spelletje spelen'. Dat meldt zijn manager Carlos Oñoro in de F1 Nation Podcast. Volgens de manager van de Ferrari-coureur is alles nog mogelijk en is er voor Sainz geen reden om in paniek te raken.

Momenteel is Sainz opzoek naar een stoeltje voor 2025. Lewis Hamilton zal de sensationele overstap maken van Mercedes naar Ferrari en daar is de Spanjaard de dupe van geworden. Op dit moment doet hij precies wat hij moet doen: presteren. Sainz wist in de eerste vijf races drie podiums te pakken, inclusief een overwinning en dat terwijl hij ook nog een Grand Prix [Saoedi-Arabië] had gemist, vanwege een operatie aan zijn blinde darm.

Het feit dat hij met één race minder, slechts zeven punten achterstand heeft op teamgenoot Charles Leclerc, laat zien hoe sterk Sainz aan 2024 is begonnen. De drievoudig wereldkampioen hoeft dan ook niet te vrezen dat zijn Formule 1-avontuur na dit seizoen eindigt.

Genoeg opties 

Sainz werd al in verband gebracht met een overstap naar Red Bull, Mercedes of Sauber - dat in 2026 over wordt genomen door de Duitse fabrikant Audi. Het is geen geheim meer dat kamp Sainz in gesprek is met meerdere teams. "Ik houd op dit moment nog een paar ballen in de lucht. Laten we zeggen dat het een interessante periode is op dit moment, want de rijdersmarkt gaat nu echt alle kanten op. Ik denk dat we de komende weken zeker wat veranderingen zullen zien, maar ik ga voorlopig nog even door met het in de lucht houden van de verschillende ballen", laat Oñoro weten.

Momenteel staat er nog niks vast en wacht Sainz nog heel even af. Een ding is zeker, voor de Grand Prix van Miami zal nog niet bekend worden waar Sainz zal gaan rijden. "Dat zal zeker niet gebeuren. Iedereen kan gewoon met een gerust hart naar bed, in ieder geval tot na de Grand Prix van Miami. Tot die tijd zal er echt geen groot nieuws naar buiten komen, in ieder geval niet vanuit onze kant. We spelen het spelletje nog even verder, dus we gaan het zien", aldus manager én neef Carlos Oñoro.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties