F1 Nieuws

Mario Andretti wil Fernando Alonso als coureur voor zijn zoons Formule 1-team

Mario Andretti wil Fernando Alonso als coureur voor zijn zoons Formule 1-team
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

Mario Andretti wil Fernando Alonso als coureur voor zijn zoons Formule 1-team

Mario Andretti wil Fernando Alonso als coureur voor zijn zoons Formule 1-team
Alpine F1 Media

Mario Andretti - vader van teambaas Michael Andretti - heeft in gesprek met het Spaanse SoyMotor laten doorschemeren welke twee coureurs hij voor zijn eigen Formule 1-team wil aanstellen. De Amerikaan heeft zijn oog op een zeer ervaren coureur.

Eerder dit jaar werd bekend dat Andretti met een eigen Formule 1-team - genaamd Andretti Global - wilde deelnemen aan de Formule 1. Andretti zou dan in de toekomst op de Formule 1-grid verschijnen met een elfde team, maar Andretti's toetreden lijkt vooruit te worden geschoven. De Formule 1 is namelijk niet al te happig op een nieuw team in de koningsklasse van de autosport.

Zo liet Formule 1-CEO Stefano Domenicali meermaals weten tevreden te zijn met de huidige tien teams. Ondanks de houding van de Formule 1 blijft Andretti bouwen aan zijn eigen Formule 1-team. Onlangs liet de Amerikaan zelfs weten flinke progressie te hebben gemaakt met de bouw van zijn eigen Formule 1-fabriek in de Verenigde Staten.

Welke coureurs?

Tijdens het interview wordt Andretti gevraagd naar de twee coureurs die hij zou aanstellen als zijn team eindelijk van de grond komt. Andretti geeft aan dat hij "met 99% zekerheid" één coureur direct kan aanstellen. De tweede rijder zal echter iets moeilijker zijn los te weken aangezien hij net een nieuw contract heeft getekend bij Aston Martin.

"Een van de coureurs waarvan we met 99% zekerheid kunnen stellen dat hij voor ons zal rijden, is Colton Herta. Hij heeft echter wel iemand naast zich nodig die veel ervaring heeft. Het beste zou daarom zijn om een zeer ervaren rijder naast een Noord-Amerikaanse coureur te hebben in ons team", begint Andretti.

Gevraagd naar de mogelijke aanstelling van Alonso zegt Andretti dat met name zijn ervaring een grote rol speelt. "Het is natuurlijk goed mogelijk (dat we Alonso als coureur willen, red.). Zijn ervaring is geweldig en dat zou heel mooi zijn voor ons. Alonso wil denk ik nog wel blijven racen en daarbij zit hij nog steeds in zijn beste jaren als coureur", besluit de Amerikaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties