F1 Nieuws

Mattia Binotto ontkent akkoord met FIA na uitspraken Ben Sulayem

Mattia Binotto ontkent akkoord met FIA na uitspraken Ben Sulayem
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mattia Binotto ontkent akkoord met FIA na uitspraken Ben Sulayem

Mattia Binotto ontkent akkoord met FIA na uitspraken Ben Sulayem
Red Bull Content Pool

Op Twitter kondigde Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, trots aan dat de Formule 1-teams én coureurs een akkoord hadden bereikt over de voorgestelde regelwijzigingen voor 2023. Volgend seizoen moet er een einde komen aan het porpoising, wat volgens Toto Wolff en Mercedes schadelijk is voor de gezondheid van de coureurs.

Mercedes heeft de FIA na de Grand Prix van Azerbeidzjan gewaarschuwd dat het stuiteren op de rechte stukken snel moest stoppen, voor er gewonden zouden vallen. Het bestuursorgaan luisterde naar deze noodkreet en besloot een set regels te introduceren voor 2023: de zijkanten van de vloer worden met 25 mm omhoog gezet, de keel van de diffuser wordt hoger en er komen strengere tests op de vloer.

Volgens Ferrari en Red Bull zijn dit precies de maatregelen die Mercedes heeft aanbevolen bij de FIA en de topteams zijn nu bang dat als deze regels er doorheen geduwd worden, Mercedes weer dominant zal zijn. Volgens Ben Sulayem was er dus een akkoord tussen alle teams, waaronder Ferrari en Red Bull, maar uit de woorden van Mattia Binotto blijkt iets heel anders.

In gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com laat Binotto namelijk weten dat hij er alles aan zal doen om de nieuwe regels tegen te houden.

"Hopelijk krijgen we geen regelwijzigingen. Want ik zie geen enkele reden om de technische regels te veranderen onder het mom van veiligheid, zeker niet als we naar de laatste paar races kijken. Bovendien zou het een probleem zijn om in dit deel van het jaar de regels voor volgend jaar te veranderen, want er is erg weinig tijd om het nieuwe concept aan te passen", zo begint Binotto zijn relaas.

"Ik herhaal: er zijn geen redenen om de technische reglementen te veranderen onder het mom van veiligheid. Dus ik denk niet dat het kan gebeuren en als het toch gebeurt, zullen we uitzoeken hoe we ze kunnen stoppen", aldus de Ferrari-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties