F1 Nieuws

Max Verstappen 'begrijpt' interesse Mercedes en sluit vertrek niet uit

Max Verstappen 'begrijpt' interesse Mercedes en sluit vertrek niet uit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen 'begrijpt' interesse Mercedes en sluit vertrek niet uit

Max Verstappen 'begrijpt' interesse Mercedes en sluit vertrek niet uit
Red Bull Content Pool

Toto Wolff heeft inmiddels al meerdere keren aangegeven dat hij Max Verstappen maar wat graag naar Mercedes zou willen halen, zodat hij in 2025 Lewis Hamilton kan vervangen bij het Duitse team. De mede-eigenaar van het F1-team uit Brackley zou zelfs al een deal hebben gesloten met Williams, waardoor hij ook Andrea Kimi Antonelli een zitje kan beloven, terwijl hij Max Verstappen naar Mercedes haalt.

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië, toen de eerste verhalen over een mogelijk vertrek van Verstappen bij Red Bull Racing naar buiten kwamen, pakte Wolff direct zijn kans om de Nederlander een stoeltje aan te bieden bij Mercedes. Hij liet weten dat iedere teambaas 'handstanden' zou doen om Verstappen binnen te hengelen en deed zelfs de belofte dat Helmut Marko - de man waar Verstappen loyaal naar is - naar Mercedes kon komen.

Als Max Verstappen met deze uitspraken wordt geconfronteerd, voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Australië, laat de drievoudig wereldkampioen weten dat het altijd goed voelt als iemand zo over hem praat. Daarnaast maakt Verstappen duidelijk dat hij altijd een goede relatie heeft gehouden met Wolff, ondanks de intense titelstrijd tussen Mercedes en Red Bull Racing in 2021.

"Ik begrijp het", zegt Max op de interesse van Wolff. "Maar het heeft geen invloed op mij, op wat ik ga doen of wat dan ook. Maar het is natuurlijk altijd leuk om zoiets te horen. Toto en ik hebben uiteraard onze momentjes gehad, maar dat is normaal tussen twee teams die strijden om het kampioenschap. Het respect is er overigens altijd geweest, dus vanuit mijn kant verandert er niets", aldus de Red Bull-coureur.

Geen directe afwijzing

Verstappen kan dan ook niet zeggen of deze uitspraken van Wolff ervoor gaan zorgen dat hij naar Mercedes vertrekt na dit seizoen. De Nederlander weet simpelweg nog niet wat hij gaat doen, maar wat belangrijk is voor Toto: hij sluit een transfer naar Mercedes in ieder geval niet uit.

"Ik weet het nog niet", zegt Max op de mogelijkheid om voor Mercedes uit te komen in de toekomst. "Ik weet niet wat er na 2028 gebeurt, of ik in de Formule 1 of niet, misschien teken ik wel een nieuwe deal. Ik weet het allemaal nog niet", zo sluit Verstappen af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties