F1 Nieuws

Sergio Pérez reageert op mogelijk vertrek Max Verstappen bij Red Bull

Sergio Pérez reageert op mogelijk vertrek Max Verstappen bij Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez reageert op mogelijk vertrek Max Verstappen bij Red Bull

Sergio Pérez reageert op mogelijk vertrek Max Verstappen bij Red Bull
Red Bull Content Pool

Een maand geleden was een vertrek van Max Verstappen bij Red Bull Racing nog niet denkbaar, maar inmiddels is het een reële optie geworden, zo maken meerdere bronnen duidelijk die dichtbij de Nederlander staan. De reden hiervoor is de aanwezigheid van Red Bull Racing-CEO en teambaas Christian Horner, die al een flinke tijd onder grote druk staat, wegens een intern onderzoek naar zijn functioneren.

In december meldde een medewerkster van Red Bull Racing zich op het hoofdkantoor van Red Bull GmbH, met de klacht dat Horner seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond. Het Oostenrijkse bedrijf startte direct een onderzoek naar de CEO van het raceteam, maar een dag voor de start van het 2024 F1-seizoen werd de Brit vrijgesproken door een onafhankelijke advocaat, wat het einde van deze kwestie had moeten zijn.

Echter bleek dit totaal niet het geval. Sinds de uitspraak van de advocaat is het gaan rommelen binnen Red Bull, waarbij het in Saoedi-Arabië tot een hoogtepunt kwam. Het ging zelfs zo ver dat Max Verstappen moest dreigen met een vertrek bij het team. Dit waren geen loze woorden, aangezien Verstappen een clausule in zijn contract heeft, wat ervoor zorgt dat hij Red Bull kan verlaten als Helmut Marko niet werkzaam is binnen de renstal.

Sergio Pérez reageert

Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Australië wordt ook de teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Pérez, geconfronteerd met de interne onrust bij zijn team. De Mexicaan wordt gevraagd of hij weet van de clausule van Verstappen en wat er precies in die clausule staat. Daarnaast krijgt Pérez ook de vraag of het team in elkaar gaat storten als Max daadwerkelijk besluit om te vertrekken.

Duidelijk wordt dat Pérez geen interesse heeft in deze vragen en ook geen idee heeft over wat er in het contract van zijn teamgenoot staat. Dat laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar weten in Melbourne.

"Ik weet niet welke clausule Max in zijn contract heeft staan, ik denk dat je dat het beste aan hem kan vragen. Voor zover ik weet heeft hij een contract en is hij volledig toegewijd aan het team", begint Pérez. "Het heeft in ieder geval niets met mij te maken en ik concentreer me op mijn beslissingen over wat ik moet doen en ik denk dat het geen zin heeft om over alle coureurs te praten als we geen feiten kennen."

Of Red Bull het kan overleven als Verstappen vertrekt is een vraag waar Pérez überhaupt niet over na wil denken. Volgens de Mexicaan gaat het nu zo goed binnen het team, dat hij een exit van Max niet voor zich ziet: "Ik denk dat het team in een zeer sterke positie zit met de resultaten die we momenteel hebben en de harmonie die er in het team is. Om zoiets te bereiken vergt een jarenlange samenwerking", gaat Checo verder.

"Op dit moment werkt iedereen in het team heel goed samen. De hele technische groep is echt eensgezind. En dat zie je op de baan en hoe efficiënt we het afgelopen jaar zijn geweest. Ik zie geen reden om het te veranderen", maar erkent Pérez: "Het zal natuurlijk een klap zijn voor het team als Max zou vertrekken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties