F1 Nieuws

Max Verstappen bijt van zich af: 'Ik voel mij altijd onverslaanbaar'

Max Verstappen bijt van zich af: 'Ik voel mij altijd onverslaanbaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen bijt van zich af: 'Ik voel mij altijd onverslaanbaar'

Max Verstappen bijt van zich af: 'Ik voel mij altijd onverslaanbaar'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kreeg na de Grand Prix van Azerbeidzjan veel kritiek te verwerken, zeker vanuit Groot-Brittannië. Volgens Peter Windsor leed de Nederlander aan het Sebastian Vettel syndroom, nadat hij niet opgewassen was tegen de snelheid van Sergio Pérez in Bakoe.

Verstappen zou te veel in zichzelf geloven en niet kijken naar wat hij zou kunnen verbeteren en wat hij zou kunnen leren van Pérez. Dat was de conclusie van Windsor. Maar in Miami liet Verstappen zien dat hij het racen echt nog niet verloren was.

De Limburger moest de race vanaf de negende plaats starten door een ongelukkige rode vlag in de kwalificatie, maar voorafgaand aan de Grand Prix dacht Fernando Alonso al dat hij de race alsnog kon winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook, waarna Verstappen zijn gram haalt bij Sky Sports.

"Ik voel mij altijd onverslaanbaar, maar soms zijn er andere mensen die ook een hele goed dag hebben. Zij kunnen dan dichtbij, op gelijke hoogte of zelfs voor je zitten", begint Verstappen. "Wat belangrijk is, is dat je altijd probeert om zo dicht mogelijk bij honderd procent perfectie te zitten. Zaterdag was niet perfect, dus dit weekend is dat ook niet geweest. Maar het is een lang seizoen ik probeert altijd zo dicht mogelijk tegen perfectie aan te zitten", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Christian Horner onder de indruk

Met de snelheid die Max Verstappen in Miami reed was hij simpelweg onhoudbaar. Ook al moest hij vanaf de negende positie komen zou er niemand in de weg staan van de Nederlander om de overwinning te behalen. Ook teamgenoot Sergio Pérez niet, die vanaf pole begon.

Red Bull-teambaas Christian Horner was dan ook erg onder de indruk en denkt dat Verstappen de race hoe dan ook gewonnen had, op welke band hij ook van start was gegaan. Zo sterk was hij in Florida.

"Om eerlijk te zijn, met de snelheid die hij vandaag had, denk ik niet dat het had uitgemaakt of hij nou op de zachte, medium of harde band van start was gegaan. Het maakte het wel een interessante race omdat hij zijn banden aan het begin moest sparen, maar zijn snelheid het hele weekend was gewoon geweldig", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties