F1 Nieuws

Flinke kritiek op Max Verstappen: 'Hij lijdt aan het Sebastian Vettel syndroom'

Flinke kritiek op Max Verstappen: 'Hij lijdt aan het Sebastian Vettel syndroom'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Flinke kritiek op Max Verstappen: 'Hij lijdt aan het Sebastian Vettel syndroom'

Flinke kritiek op Max Verstappen: 'Hij lijdt aan het Sebastian Vettel syndroom'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen niet wist te winnen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan is volgens Peter Windsor te danken aan het feit dat hij niet wil leren van Sergio Pérez. De voormalig Formule 1-teammanager denkt dat Verstappen aan het Vettel-syndroom lijdt.

Windsor laat op zijn YouTube-kanaal weten dat Vettel in eenzelfde situatie zat bij Red Bull in 2015 als Verstappen nu zit. Vettel was dé man bij het Oostenrijkse team, totdat Daniel Ricciardo zich ineens ontpopte als zijn uitdager.

De Duitser had al vier wereldkampioenschappen gewonnen en dacht niet dat er iemand was waar hij nog iets van zou kunnen leren, zeker niet binnen zijn eigen team. Hierdoor nam Vettel de aanval van Ricciardo niet serieus, waardoor hij uiteindelijk werd verslagen door de Australiër en hij eieren voor zijn geld koos. Vettel vertrok het jaar erop naar Ferrari.

Volgens Windsor staat eenzelfde situatie Verstappen te wachten als hij niet snel gaat leren van Sergio Pérez. "Ik denk dat hij aan het Sebastian Vettel-syndroom lijdt. Toen het duidelijk was dat hij (Vettel, red.) werd verslagen door Ricciardo, pakte hij simpelweg zijn spullen en vertrok hij in plaats van dat hij ging werken aan de punten waar hij op verloor", zo begint de Brit.

"Hij dacht dat hij niks fout kon doen en als hij naar Ferrari zou gaan als viervoudig wereldkampioen, hij ook daar weer vier titels zou winnen. Dat gebeurde uiteraard niet. Hetzelfde gebeurde bij Fernando Alonso in 2007 bij McLaren, die dacht dat Lewis Hamilton werd voorgetrokken door McLaren omdat hij op sommige punten beter was. Maar dat kwam niet omdat hij werd voorgetrokken, Lewis was op die punten gewoon beter!"

Max Verstappen

Volgens Windsor zit Max Verstappen nu in hetzelfde schuitje als Vettel en Alonso op dat punt zaten: "Ik denk dat het nu hetzelfde is voor Max. Hij denkt nu: 'Er is toch niks wat ik van Pérez kan leren.' Ik weet zeker dat als hij het echt zou willen, hij zich kan verbeteren, daar heeft hij genoeg talent voor en daar heeft hij genoeg zelfkritiek voor. Maar op dit moment is het gewoon: 'Wacht maar op de volgende race, dan gaat het anders zijn.'"

"Maar als hij tussen Monaco vorig jaar en Baku dit jaar niet verbeterd is, dan gaat dat voor Monaco dit jaar ook niet gebeuren. En ook niet in Singapore", sluit Windsor af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties