F1 Nieuws

Max Verstappen blesseert zich voor Grand Prix Oostenrijk

Max Verstappen blesseert zich voor Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen blesseert zich voor Grand Prix Oostenrijk

Max Verstappen blesseert zich voor Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool

De voorbereiding van Max Verstappen voor de Grand Prix van Oostenrijk gaat niet zonder slag of stoot. Op vrijdag moet de Nederlander al in actie komen tijdens het sprintweekend op de Red Bull Racing, maar twee dagen voor aanvang van het evenement is Verstappen bezig met zijn tweede passie: simracen. Daar lijkt het even goed mis te gaan voor de drievoudig wereldkampioen.

Tijdens zijn simulator-activiteiten is Verstappen altijd zeer gepassioneerd en gaat hij - net als in zijn Formule 1-auto - altijd tot het uiterste. Maar op woensdag ging dat nét te ver voor de Nederlander. In de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk, waar de derde Sprint van het jaar verreden wordt, krijgen Red Bull en Verstappen het hoogstwaarschijnlijk erg zwaar, waardoor een probleemloze voorbereiding van belang is. Helaas lijkt het er niet op dat dat het geval is voor de Red Bull-coureur.

Verstappen raakt tijdens zijn simrace namelijk geblesseerd aan zijn elleboog, zo is te zien in de livestream van Redline, het online team van Max. Door een abrupte stuurbeweging kreeg de elleboog van Verstappen een flinke tik, wat voor een flinke pijnscheut zorgde bij de Limburger. Aan zijn vrienden liet Max direct weten dat hij echt pijn had aan zijn arm, waarna hij 'blessure, blessure' riep. Gelukkig kon de drievoudig wereldkampioen daarna lachen om het incident, waardoor het niet lijkt of deze blessure zijn Grand Prix-weekend gaat beïnvloeden.

GP Oostenrijk een lastige klus

En dat is maar goed ook, want de Grand Prix van Oostenrijk gaat hoogstwaarschijnlijk al lastig genoeg worden. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is McLaren de favoriet op de Red Bull Ring en heeft het team van Verstappen een belangrijke taak: de RB20 in één sessie direct juist afstellen. Dit omdat het een sprintweekend is. Lukt dat niet, is het raceweekend eigenlijk weggegooid, meent Marko.

"Er wacht ons nog een uitdaging in Spielberg. Max maakt altijd kans om te winnen, maar we rijden daar een sprintweekend en dat betekent dat we maar één sessie hebben om de auto af te stellen. De afgelopen tijd hadden we echter altijd alle drie de trainingen nodig om de auto halverwege in balans te krijgen, dus als dit probleem aanhoudt, kan het moeilijk voor ons worden", aldus de Oostenrijker.

Tekst gaat hieronder verder

Video van blessure Verstappen

Bekijk hieronder de video van het moment waarop Verstappen geblesseerd raakte in de livestream van Team Redline:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties