F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op eerste Formule 1-testdag in Bahrein

Max Verstappen blikt vooruit op eerste Formule 1-testdag in Bahrein
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op eerste Formule 1-testdag in Bahrein

Max Verstappen blikt vooruit op eerste Formule 1-testdag in Bahrein
Red Bull Content Pool

In een Red Bull-persbericht heeft Max Verstappen vooruitgeblikt op zijn eerste Formule 1-testdag van het 2023-seizoen. De Nederlander geeft in het bericht aan dat hij erg uitkijkt naar het rijden met zijn nieuwe wapenfeit, maar wel een slag om de arm houdt als het gaat om het maken van voorspellingen.

In de afgelopen twee Formule 1-seizoenen wist Verstappen wereldkampioen te worden. In 2021 wist zijn team Red Bull echter naast de constructeurstitel te grijpen, iets wat afgelopen seizoen niet gebeurde. In 2022 wist Red Bull namelijk zeventien van de 22 races te winnen. Daarbij won Verstappen er vijftien en Sergio Pérez twee. Voor Red Bull, Verstappen en Pérez is het doel dus om komend seizoen minimaal te evenaren, maar of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is nog maar de vraag. De concurrentie heeft namelijk niet stilgezeten en presenteerde al enkele nieuwe technische snufjes. Ondanks de mogelijke concurrentie voelt Verstappen zich ontspannen.

"Ik voel me goed en ontspannen nu we aan het nieuwe seizoen gaan beginnen", zegt de Nederlander. "Mijn winterstop verliep soepel en ik heb me goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. We hebben weinig tijd om de nieuwe auto te leren begrijpen, dus ik hoop dat alles goed verloopt tijdens de testdagen. Het is belangrijk om goede sessies te hebben, aangezien het team hard heeft gewerkt in de winter. Ik hoop dat de RB19 opnieuw mee kan in de voorhoede, maar de tijd zal het leren", besluit de 25-jarige Red Bull-coureur.

Indeling testdagen

Morgen zal Verstappen om 08:00 uur Nederlandse tijd in actie komen tot 12:15 uur. Vanaf dan zullen teams tot 13:15 uur hebben om te lunchen. Tijdens het tweede deel van de dag zal Verstappen opnieuw zijn RB19 uittesten. Om 17:30 uur zit de eerste testdag erop en mag Pérez het op vrijdagochtend van Verstappen overnemen waarna de Nederlander in de tijdens de middagsessie instapt. Op de laatste dag zal Pérez de nieuwe Red Bull-bolide aan de tand voelen. De testdagen zijn live te volgen via de F1 TV-app.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties