F1 Nieuws

'Max Verstappen boekte vlucht om zodat hij niet met Christian Horner hoefde te reizen'

'Max Verstappen boekte vlucht om zodat hij niet met Christian Horner hoefde te reizen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen boekte vlucht om zodat hij niet met Christian Horner hoefde te reizen'

'Max Verstappen boekte vlucht om zodat hij niet met Christian Horner hoefde te reizen'
Red Bull Content Pool

Volgens F1-Insider is de relatie tussen Max Verstappen en Christian Horner helemaal niet zo goed als de Brit wil doen geloven. Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië maakte Horner duidelijk dat hij nog altijd goed overweg kan met de drievoudig wereldkampioen, ondanks de uitspraken van Max een dag daarvoor.

Het is inmiddels wel duidelijk dat er een helse machtsstrijd gaande is tussen Christian Horner en Helmut Marko achter de schermen bij Red Bull. Er werd op vrijdag een poging gewaagd om Marko uit het bedrijf te bonjouren, door te opperen dat de Oostenrijker wellicht achter de gelekte Whatsapp-berichten van Christian Horner zat, die een week eerder het licht zagen. Marko zou daardoor geschorst kunnen worden en toen Max Verstappen dat hoorde, besloot hij zich uit te spreken.

De Nederlander, die zich tot nu toe uit alle drama had weten te houden, ging achter Marko staan en liet daarmee ook aan Horner weten aan welke kant hij stond: "Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan", zo zei Max over het mogelijke vertrek van Marko in Jeddah.

Een dag later werd aan Christian Horner gevraagd of hij nog altijd een goede relatie had met Max Verstappen, ondanks het feit dat zijn stercoureur openlijk zijn 'aartsvijand' gesteund had. Volgens de Red Bull Racing-teambaas was er in de omgang tussen Max en hem niks veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden: "Ik heb absoluut een goede relatie met Max. Er is geen enkele spanning en ook van stress is geen sprake. Kijk hoe relaxt Max in de garage is. Dat zie je op de baan ook. Persoonlijk heb ik geen enkele problemen met Max", aldus Horner. Maar dit is volgens F1-Insider een leugen.

Verstappen wilde niet met Horner naar huis vliegen

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië zouden Horner en Max Verstappen eigenlijk gezamenlijk terugvliegen naar Europa, maar daar had Verstappen geen trek meer in. Volgens bronnen van F1-Insider heeft Verstappen zijn vlucht omgeboekt, zodat hij niet met Horner in een vliegtuig hoefde te zitten.

Door deze actie moest Horner samen met zijn vrouw, Geri Horner, naar huis vliegen. De bronnen vertellen dat Verstappen zich vooral geërgerd heeft aan de 'Christian Horner-show' in Jeddah, waar hij samen met zijn vrouw overal hand in hand liep, zoals ook in Bahrein het geval was. Dit om aan de camera's te tonen dat hun relatie nog altijd in orde is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties