F1 Nieuws

Jack Plooij en Olav Mol weten genoeg: 'Dit betekent dat Horner vertrekt'

Jack Plooij en Olav Mol weten genoeg: 'Dit betekent dat Horner vertrekt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jack Plooij en Olav Mol weten genoeg: 'Dit betekent dat Horner vertrekt'

Jack Plooij en Olav Mol weten genoeg: 'Dit betekent dat Horner vertrekt'
Red Bull Content Pool

De rust lijkt wedergekeerd bij Red Bull Racing. Althans, dat wilden Christian Horner en Helmut Marko overbrengen na de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De hele week heeft het gerommeld binnen het Oostenrijkse team, waar er achter de schermen een machtsstrijd afspeelde tussen Marko en Horner, die even gewonnen leek te worden door laatstgenoemde en zijn Thaise vertrouwelingen.

Dat Christian Horner de steun heeft van de Thaise kant van Red Bull GmbH - die 51% van de aandelen bezitten - is ondertussen geen geheim meer. Het leek er even op dat deze kant van de energieblikjesfabrikant aan het langste eind zouden trekken in de machtsstrijd, maar vlak voor de start van de race liet Helmut Marko weten dat hij een 'positief gesprek' had gehad met Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff.

Mintzlaff was naar Saoedi-Arabië gevlogen na een 'dreigement' van Max Verstappen, die aangaf dat hij het team zou verlaten als Helmut Marko niet meer bij Red Bull werkzaam zou zijn: "Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan", zo zei Max na de kwalificatie.

Een dag later kwam Marko met het goede nieuws dat zijn gesprek met Mintzlaff hem een beter gevoel had gegeven dan hij vrijdag had. Hij had geen behoefte meer om te vertrekken een geeft aan dat hij zijn contract uit gaat zitten bij Red Bull, welke nog drie jaar loopt: "Het was een heel goed gesprek. Natuurlijk moet er weer rust in het team komen. Dat is een prioriteit. We waren het over alle punten eens. Ik blijf hier. De looptijd van mijn contract is nog drie jaar. Maar er moet wel rust zijn", aldus Marko na zijn gesprek met Mintzlaff.

'Horner vertrekt'

Dat Helmut Marko dit heeft gezegd in de media, kan volgens Jack Plooij en Olav Mol maar één ding betekenen: vanuit hogere hand is besloten om Christian Horner te ontslaan. Het management van Red Bull heeft de knoop doorgehakt en zal de Brit naar huis sturen. Dat denken de mannen van Ziggo Sport uit de woorden van Marko te halen.

In het Ziggo Sport Race Café laat het duo weten dat Horner - die na de GP van Saoedi-Arabië aangaf dat niemand groter was dan het team - op weg naar de uitgang moet zijn.

"Helmut Marko had een verbod gekregen om met de pers te praten. De deksel ging erop. Maar zoals Olav [Mol, red.] nog ook al aangaf, nu zei hij ineens dat alles goed kwam. Hij zou blijven, Max zou blijven, alles is goed. Maar dat betekent maar één ding: dat Horner vertrekt", aldus Plooij. Mol vult zijn collega aan: "Waarschijnlijk wel, ja. Het gaat nu nog alleen maar om voorwaarden en geld."

Mol wilde daarna nog wel even aankaarten dat hij niks gelooft van alle geruchten rondom Horner en de mogelijk 'Red Bull-deal'. Volgens Mol is dat klinklare onzin: "Dat gaat toch helemaal niet. Waar haalt hij dat geld vandaan? Een paar maten dit en een paar maten zo... Dan flikkert het gewoon compleet ondersteboven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties