F1 Nieuws

Christian Horner laat zich uit over relatie met Max Verstappen na kritiek in Jeddah

Christian Horner laat zich uit over relatie met Max Verstappen na kritiek in Jeddah
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner laat zich uit over relatie met Max Verstappen na kritiek in Jeddah

Christian Horner laat zich uit over relatie met Max Verstappen na kritiek in Jeddah
Red Bull Content Pool

Een situatie waar Max Verstappen niet voor Red Bull Racing rijdt, het team waar hij in 2016 zijn debuut voor maakte, leek totaal niet uitgesloten voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Sterker nog, het leek realistischer dat Verstappen zou vertrekken dan dat hij bij het Oostenrijkse team zou blijven. Inmiddels is de storm wat gaan liggen binnen het team uit Milton Keynes, maar betekent allerminst dat er geen vragen meer zijn.

Na de kwalificatie in Jeddah was Max Verstappen heel fel. Hij had net te horen gekregen dat Helmut Marko misschien zou vertrekken door een machtsstrijd met Christian Horner en de Nederlander kon zijn oren niet geloven. Hij ging dan ook direct pal achter de topadviseur van Red Bull staan en maakte duidelijk dat als Marko inderdaad [gedwongen] zou vertrekken, hij hem zou volgen.

Hier maakte Mercedes-baas Toto Wolff uiteraard gretig gebruik van en het leek erop alsof dit 'aanzoek' van Wolff weleens succesvol zou kunnen zijn. Maar inmiddels is het volgens Max Verstappen duidelijk waar iedereen staat binnen Red Bull en is het nu zaak dat de rust wederkeert. Marko heeft laten weten dat hij zal blijven en Horner wist te melden dat 'niemand groter is dan het team'.

Relatie tussen Horner en Verstappen

De vraag is nu: hoe is de relatie tussen Horner en Verstappen? Max heeft zich namelijk hard gemaakt voor Helmut Marko, maar toen Horner vorige maand onder druk stond, gaf de Nederlander nog een politiek correct antwoord. Betekent dit dat Horner en Verstappen uit elkaar gegroeid zijn? Nee, is het antwoord van Horner.

"Ik heb absoluut een goede relatie met Max. Er is geen enkele spanning en ook van stress is geen sprake. Kijk hoe relaxt Max in de garage is. Dat zie je op de baan ook. Persoonlijk heb ik geen enkele problemen met Max", maakt Horner duidelijk op het persmoment na de GP in Jeddah.

Horner wil niemand dwingen

Maar ook al is de relatie tussen Horner en Verstappen goed - vanuit Horner's oogpunt, kan hij niet garanderen dat de Nederlander bij Red Bull Racing zal blijven. Hij heeft wel het gevoel dat dat gaat gebeuren en Verstappen ligt ook nog vast tot en met 2028, maar Horner laat weten dat hij niemand zal dwingen om bij Red Bull werkzaam te zijn.

"We werken in absolute harmonie samen, anders kan niemand zulke resultaten behalen. Maar als iemand geen onderdeel wil uitmaken van dit team, dan is dat zo. Ik ga mensen niet dwingen om bij ons te zijn, puur omdat ze een contract hebben. Mensen werken hier omdat ze passie hebben voor het beroep. Geen individu is groter dan het team en iedereen speelt een belangrijke rol", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties