F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt Red Bull na zege in Imola bij Viaplay: 'Reageerden niet meer'

Max Verstappen waarschuwt Red Bull na zege in Imola bij Viaplay: 'Reageerden niet meer'
F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt Red Bull na zege in Imola bij Viaplay: 'Reageerden niet meer'

Max Verstappen waarschuwt Red Bull na zege in Imola bij Viaplay: 'Reageerden niet meer'

Dat Max Verstappen de Grand Prix van Emilia-Romagna heeft gewonnen, liet maar weer eens zien wat voor talent de Nederlander is. In een auto die niet de snelste was tijdens de race op Imola, wist Verstappen alsnog naar de overwinning te snellen, door Lando Norris van zich af te houden. De McLaren-coureur kwam uiteindelijk zeven tiende tekort om de zege van Max af te snoepen.

Het leek een doorsnee race voor Verstappen te worden, die hij in de afgelopen twee seizoenen zo vaak gereden heeft. Op de medium banden trok hij een groot gat naar de concurrentie, waarna hij een pitstop kon maken om het gat naar Lando Norris nog groter te laten worden. Maar dat laatste ging even mis. Op de harde band bleek de RB20, net als in Miami, helemaal niet zo sterk zo zijn, waardoor het aan het einde van de race nog even hachelijk werd.

Verstappen werd flink opgejaagd door Lando Norris, die in 15 ronden tijd een achterstand van zeven seconden wist goed te maken. Op de radio liet Max al weten dat zijn banden helemaal niet deden wat ze hoorden te doen en ook na de race sprak hij dezelfde woorden. Als de Limburger zich voor de camera van Viaplay meldt, maakt hij duidelijk dat de switch naar de harde banden zijn Red Bull niet ten goede kwam.

"Vooral die laatste stint, op die harde banden... Dat ging niet goed. Op de mediums ging het best wel oké, maar ik had totaal geen grip op de harde band. Ik kreeg ze niet aan de praat en ik kreeg er geen temperatuur in. Dat werd ook alleen maar erger, dus op een gegeven moment was ik alleen nog maar aan het glijden. De banden reageerden niet meer", begint Verstappen.

Red Bull moet aan de bak

Gelukkig had hij in de eerste stint genoeg marge opgebouwd om de race alsnog winnend af te sluiten, maar Verstappen wil zijn team wel duidelijk maken dat het niet vaker voor mag komen dat de harde band zoveel problemen geeft. De Nederlander laat namelijk weten dat McLaren héél rap het gat heeft gedicht en dat Red Bull dus niet stil mag zitten.

"Ik had het het hele weekend heel lastig, dus dan doe je er alles aan om te winnen. Zeker als je niet de snelste bent, ben je hier heel blij mee. Ik ben blij, maar het was wel hectisch. Je ziet dat Mclaren, net als in Miami, heel sterk is. Dus we moeten aan de bak", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Bekijk hieronder het interview met Viaplay:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties