F1 Nieuws

Max Verstappen evenaart pole-record Ayrton Senna op Imola

Max Verstappen evenaart pole-record Ayrton Senna op Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen evenaart pole-record Ayrton Senna op Imola

Max Verstappen evenaart pole-record Ayrton Senna op Imola
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zaterdag pole position gepakt op het circuit van Imola. Na een dramatische start van het weekend met een zevende plek in de tweede vrije training leek het erop dat de interne misère bij Red Bull Racing zich nu ook vertaald had naar de baan, na eerder ook problemen te hebben met de balans in Miami. Niks bleek minder waar, want de Nederlander reed met een geweldige laatste ronde naar de snelste tijd in Italië, waarmee hij nu het pole position-record van Ayrton Senna evenaart.

De Nederlander was zichtbaar en hoorbaar enthousiast na het behalen van zijn achtste pole op rij, mede omdat de voorgaande training volgens hem dramatisch verliepen. Tijdens de tweede vrije training van vrijdag deed zich ook nog een incident voor tussen Verstappen en Hamilton, waarin het chagrijn van de Nederlander maar al te duidelijk naar voren kwam.

Verstappen mag al sinds vorig jaar Abu Dhabi op de voorste startplek op de grid beginnen. Charles Leclerc was in Las Vegas de laatste coureur die de Nederlander in de kwalificatie wist te verslaan.

Met zijn achtste pole op rij is Verstappen nu op gelijke hoogte gekomen met Ayrton Senna, die dit jaar 30 jaar geleden verongelukte op het circuit van Imola. De Braziliaan behaalde deze reeks destijds tussen de GP van Spanje in 1988 en de GP van de VS in 1989.

Vooruitblik op record

Volgende week staat de Grand Prix van Monaco op de kalender, de baan waarop misschien wel beste kwalificatieronde aller tijden werd neergezet door de Braziliaan. In 1988 behaalde Senna pole position door een ronde neer te zetten van 1,23,998. Zijn aartsrivaal Alain Prost zette ondertussen een tijd neer van 1.25,425 seconden. Bijna anderhalve seconde langzamer. Elke racefan neemt het de regie van de Monaco GP sinds de ronde van Senna kwalijk, de beste ronde aller tijden werd namelijk nooit gefilmd.

De twee circuits die misschien wel het meest verbonden zijn aan de legendarische coureur, kunnen dus in twee weekenden het toneel zijn van een recordbreuk van Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties