F1 Nieuws

Max Verstappen geeft zijn mening over tegenvallende EK-wedstrijd Nederland

Max Verstappen geeft zijn mening over tegenvallende EK-wedstrijd Nederland
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft zijn mening over tegenvallende EK-wedstrijd Nederland

Max Verstappen geeft zijn mening over tegenvallende EK-wedstrijd Nederland
Red Bull Content Pool

Afgelopen dinsdag speelde het Nederlands elftal de laatste duel in de groepsfase op het Europees Kampioenschap van 2024. In Berlijn namen de Oranje Leeuwen het op tegen Oostenrijk, waar aankomend weekend de Formule 1 Grand Prix verreden wordt, maar erg overtuigend was het optreden niet. Nederland verloor met 3-2 van de Oostenrijkers, waardoor ze als derde eindigden in Groep D.

Nu alle EK-wedstrijden in de groepsfase zijn gespeeld weet Nederland de tegenstander voor de achtste finales. Op dinsdag 2 juli zullen de mannen van Ronald Koeman het op gaan nemen tegen Roemenië, waarbij de wedstrijd wordt gespeeld in München. Maar als Nederland hoop wil hebben op het bereiken van de volgende ronde, dan moet het een stuk beter spelen dan afgelopen dinsdag. Dat realiseert Max Verstappen zich ook.

Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Oostenrijk liet de Limburger zich namelijk uit over de wedstrijd van Nederland, nadat hij daar vragen over kreeg vanuit de zaal. De Red Bull-coureur gaf aan dat hij van tevoren al aanvoelde dat deze vragen eraan zaten te komen: "Ik wist dat dit zou komen... Jezus", begint Verstappen.

"Natuurlijk was ik teleurgesteld dat we verloren, maar eigenlijk staan we nu aan de goede kant van het toernooi", bekijkt Max het positief. "Ik denk dat de sterkste teams allemaal aan de linkerkant staat, maar toch wil je het altijd goed doen."

Verstappen wijst hierin naar het bracket van het EK, waarin Nederlander nu aan de rechterkant staat. Daarin staan teams als Oostenrijk, Italië en Engeland, terwijl de linkerkant van het toernooi veel toppers herbergt. Zo staan Spanje, Duitsland, Frankrijk en België allemaal aan de linkerkant. Dat betekent dat Nederland die landen pas tegen kan komen in de finale, gespeeld op 14 juli in Berlijn.

Voorspellen is lastig

Max Verstappen durft de rest van het toernooi voor het Nederlands elftal ook nog niet te voorspellen, omdat er nu al redelijk wat grote verrassingen hebben plaatsgevonden. Weinig mensen zouden hebben verwacht dat Oostenrijk groepswinnaar zou worden in een groep met Frankrijk en Nederland, maar toch gebeurde het.

"Oostenrijk speelde eigenlijk gewoon heel goed. Ze hadden een goede opstelling en speelden geweldig samen. Het is ook leuk om te zien als het team wat op papier niet beste is, toch wint. Het laat zien dat er al wat verrassingen zijn geweest op dit EK, dus het is heel moeilijk om er iets over te zeggen."

"Ik vind het bijna onmogelijk om te voorspellen wie er gaat winnen. Ik hoop natuurlijk dat Nederland het goed doet, maar dan moeten we het wel beter doen. Het zal spannend worden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties