F1 Nieuws

Max Verstappen haalt claim Sky Sports onderuit: 'Dat denk ik niet...'

Max Verstappen haalt claim Sky Sports onderuit: 'Dat denk ik niet...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen haalt claim Sky Sports onderuit: 'Dat denk ik niet...'

Max Verstappen haalt claim Sky Sports onderuit: 'Dat denk ik niet...'
Red Bull Content Pool

Volgens Sky Sports werd niet Max Verstappen uitgefloten in Austin, maar de gouverneur van Texas, Greg Abbott. Op het podium klonk fel boegeroep toen Max Verstappen zijn trofee voor de overwinning ontving, waarna ook het volkslied ernstig verstoord werd.

Toen de naam van Max Verstappen over de speakers klonk, begon het fluitconcert van het aanwezige publiek. Niet veel later begonnen de Mexicaanse fans 'Checo, Checo, Checo' te roepen, tijdens het Wilhelmus. Maar dit is volgens Sky Sports allemaal niet aan Max Verstappen gericht.

Het publiek was kwaad op Greg Abbott, de gouverneur van Texas, die niet bepaald geliefd is onder de inwoners van 'The Lone State'. De Britse zender meende dat Abbott uitgefloten werd en dat het boegeroep en dergelijke niks te maken had met Verstappen, maar daar gelooft de Nederlander niks van.

Als die claim bij Verstappen voorgelegd wordt door Sky Sports, zegt Max kort maar krachtig: "Dat denk ik niet...". Daarna gaat de Nederlander verder over de behandeling van de fans in Austin, wat velen onbeschoft vonden richting de regerend wereldkampioen.

"Natuurlijk denk ik dat het altijd goed is om je favoriete coureur te steunen, maar je moet ook respect hebben voor anderen. In het bijzonder op het podium staan als het volkslied wordt gezongen of gespeeld, ik denk dat het altijd respectloos is als je door dit soort momenten heen begint te zingen", zegt Verstappen over de Mexicaanse fans in Austin.

Sfeer in Mexico

In Mexico zelf moet Max Verstappen gebruik maken van een bodyguard, nadat hij online bedreigingen kreeg vanuit de fanbase van Sergio Pérez. Maar volgens de Red Bull-coureur is er niks te merken dat de fans hem als volksvijand nummer één zien. Zijn ontvangst door de Mexicanen is tot nu toe geweldig geweest, laat hij weten.

"Eerlijk gezegd was de ontvangst die ik kreeg erg leuk en we hebben een geweldige tijd gehad, eigenlijk zoals het hier altijd gaat."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties