F1 Nieuws

Max Verstappen heeft deprimerende voorspelling voor Las Vegas GP

Max Verstappen heeft deprimerende voorspelling voor Las Vegas GP
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft deprimerende voorspelling voor Las Vegas GP

Max Verstappen heeft deprimerende voorspelling voor Las Vegas GP
LAT Images/BSR Agency

Volgens Max Verstappen zal er niet veel spektakel te beleven zijn tijdens het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De Nederlander heeft de opmaak van het circuit eens goed bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat het niet bijster spannend gaat zijn.

Het Las Vegas Strip Circuit is 6.201 km lang, waarvan het grootste gedeelte rechte stukken zijn. Ruim 1.9 kilometer gaat vol gas rechtdoor en dat zijn voor de coureurs niet bepaalt de meest uitdagende stukken. Verstappen laat aan The Race weten dat hij dan ook niet verwacht dat het heel spectaculair gaat worden, zeker omdat het asfalt hoogstwaarschijnlijk niet veel grip gaat bieden.

"Het zijn gewoon niet veel bochten, om eerlijk te zijn. Het hangt er waarschijnlijk ook een beetje vanaf hoeveel grip er is. Het ziet er nu niet naar uit dat er veel grip is, maar we gaan het allemaal wel zien", begint Verstappen.

"Ik denk niet dat het zo spannend gaat zijn, dat is het enige. Maar ik denk dat een stratencircuit voor mij van nature al niet erg spannend is - zeker niet met deze nieuwe auto's. Ze zijn gewoon te zwaar. Zeker als je weinig grip hebt, helpt dat niet."

Spektakel

Als het spektakel dan niet van het circuit moet komen, moet dat gebeuren door alles daarnaast. Dat is volgens Verstappen wel gelukt. Als er twintig Formule 1-auto's over de Strip scheuren met al het kunstlicht, zal dat mooie plaatjes opleveren.

Maar als coureur ziet hij toch liever een baan waar hij zijn auto tot het maximale kan pushen en niet alleen maar rechtdoor hoeft te gaan. Ook het feit dat hij hier vooral voor de show rijdt staat hem niet aan.

"Natuurlijk ziet het er prachtig uit, als je over de Strip rijdt. Maar de baan zelf is niet het meest opwindende. Een F1-auto is veel leuker met veel hogesnelheidsbochten en ik denk dat die hier niet zoveel zijn."

"Dit is 99% show en slechts 1% een sportevenement. Ik hou niet van alle dingen eromheen. Ik kijk ernaar uit om te proberen het zo goed mogelijk te doen, maar ik kijk naar de rest niet zo uit."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties