F1 Nieuws

Max Verstappen heeft harde eis voor Red Bull na Sprint: 'Dat moeten we doen'

Max Verstappen heeft harde eis voor Red Bull na Sprint: 'Dat moeten we doen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft harde eis voor Red Bull na Sprint: 'Dat moeten we doen'

Max Verstappen heeft harde eis voor Red Bull na Sprint: 'Dat moeten we doen'
Red Bull Content Pool

Het is duidelijk dat Max Verstappen niet tevreden was over zijn Red Bull RB20 na de Sprint op het Miami International Autodrome. Volgens de Nederlander voelde zijn bolide niet in balans, waarbij hij vooral veel last had van een gebrek aan grip aan de achterkant. Hierdoor kon hij de bochten niet aanvallen zoals hij zou willen en moest hij bij het wegrijden uit een bocht langer wachten tot hij zijn gaspedaal volledig in kon drukken.

Dit gevoel in zijn bolide zorgt ervoor dat Verstappen van Red Bull eist dat ze wat veranderingen doorvoeren aan de RB20. Het is namelijk niet wenselijk dat Max ook de kwalificatie en de race met deze afstelling moet rijden, aangezien dat zou kunnen betekenen dat hij de winst aan een andere coureur moet laten. Dit omdat de auto gewoonweg niet stabiel genoeg is om rondenlang consistent te zijn.

Door de nieuwe sprintregels zijn teams vrij om aanpassingen aan de auto's te maken tussen de Sprint en de kwalificatie, wat de Red Bull-monteurs nu zullen doen. Die opdracht hebben ze meegekregen van Verstappen.

"Ik denk dat het over het algemeen niet echt geweldig was. Ik worstelde met de balans van de auto en kon de balans aan de achterkant niet vinden. Dus het was niet echt genieten. We moeten zeker wat dingen aan de auto veranderen", zegt Verstappen na de Sprint in Miami.

Kwalificatie

Om 22:00 Nederlandse tijd staat de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami op de planning, waar Verstappen wederom op pole position hoopt te staan, zodat hij ook de hoofdrace vanaf P1 mag aanvangen. De drievoudig wereldkampioen denkt dat deze 'normale' sessie hem wat beter zou moeten liggen dan de sprintkwalificatie.

In de kwalificatie voor de Sprint moesten coureurs in SQ1 en SQ2 gebruikmaken van de medium band, waarna ze in SQ3 op de softs acteerden. In de normale kwalificatie zullen ze alle sessies op de zachte banden rijden, wat Verstappen fijner vindt, zo geeft hij aan.

"Ik denk dat hoe meer ronden we elke keer met een nieuwe set kunnen rijden, het allemaal wat rustiger wordt. Dit is iets dat in een Sprint-kwalificatie, als je twee runs op mediums doet en plotseling een zachte band gebruikt, soms een beetje vreemd aanvoelt omdat de twee compounds altijd een beetje anders rijden."

"Daarom geef ik de voorkeur aan een wat normalere kwalificatie. Je hebt een paar sets om je ronde echt goed uit te voeren en om te wennen aan de baanomstandigheden. Dus hopelijk is het straks allemaal wat normaler."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties