F1 Nieuws

Lewis Hamilton-fans woedend na Sprint in Miami: 'Ze haten hem!'

Lewis Hamilton-fans woedend na Sprint in Miami: 'Ze haten hem!'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton-fans woedend na Sprint in Miami: 'Ze haten hem!'

Lewis Hamilton-fans woedend na Sprint in Miami: 'Ze haten hem!'
BSR Agency

Fans van Lewis Hamilton zijn he-le-maal klaar met de FIA, nadat Lewis Hamilton een fikse straf kreeg na de Sprint in Miami. De Brit moest het rondenlang uitvechten met Kevin Magnussen, die meerdere keren over de schreef ging, maar aan het einde van de rit kreeg Hamilton bijna evenveel tijdstraf als de Deen.

Het was een chaotische Sprint voor Hamilton. Voorafgaand had hij verwacht kansloos te zijn voor punten, maar bij de start ging hij drie auto's voorbij, waardoor hij al snel als negende lag. Dit deed hij overigens door zich een weg door het veld te beuken, wat voor schade zorgde bij Fernando Alonso, Lance Stroll én Lando Norris. Alle drie betrokken coureurs kregen uiteindelijk een DNF achter hun naam, maar Hamilton kwam weg zonder straf.

Later in de race gaf Magnussen Hamilton een koekje van eigen deeg, door ook zéér agressief te racen. De Deen ging hierin een paar keer over de schreef en kreeg uiteindelijk een aantal tijdstraffen aan zijn broek. In totaal werd de Haas-coureur 35 seconden teruggezet, maar ook Hamilton werd niet gespaard door de stewards.

Drive through penalty

De zevenvoudig wereldkampioen zou namelijk tijdens de safety car, die een ronde door de pitstraat reed, te snel in de pitstraat gereden hebben. Dat betekende dat hij een fikse straf ontving van de FIA. Hamilton kreeg een drive through penalty - wat eigenlijk betekent dat je door de pits moet rijden, zonder een pitstop te maken - maar omdat de Sprint al afgelopen was, kon hij dit niet meer doen.

Dit zorgde ervoor dat Hamilton uiteindelijk 20 seconden toegevoegd zag worden aan zijn racetijd, waardoor hij de Sprint als zestiende eindigde. Toen Mercedes dat bericht op hun social media plaatste, kwamen er honderden woedende reacties vanuit de fanbase van Hamilton. Volgens hen heeft de FIA het gemunt op de 103-voudig racewinnaar. Zij menen dat het bestuursorgaan van de Formule 1 'een hekel heeft' aan Hamilton en steken dat gevoel niet onder stoelen of banken...

Bekijk hieronder een aantal Tweets van boze Hamilton-fans!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties