F1 Nieuws

'Max Verstappen heeft opmerkelijke clausule laten opnemen in Red Bull-contract'

'Max Verstappen heeft opmerkelijke clausule laten opnemen in Red Bull-contract'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen heeft opmerkelijke clausule laten opnemen in Red Bull-contract'

'Max Verstappen heeft opmerkelijke clausule laten opnemen in Red Bull-contract'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen rijdt momenteel iedereen het snot voor de ogen in de Formule 1. Het is dan ook niet gek dat de Nederlander dit seizoen zijn derde wereldtitel wist bij te schrijven. Al dat succes zorgt echter voor een luxeprobleem, want Verstappen heeft een opmerkelijke clausule laten opnemen in zijn contract.

Verstappen debuteerde in 2015 bij het toenmalige team van Toro Rosso (nu bekend als AlphaTauri) en viel daar al gelijk op. Dat hij na slechts vier races in 2016 zou worden gepromoveerd naar Red Bull had echter niemand verwacht. Achter de schermen had Verstappen sowieso een deal voor het Red Bull-zitje naast Daniel Ricciardo vanaf 2017, maar die deal werd dus naar voren getrokken door de Red Bull-top.

Verbonden tot en met 2028

Sindsdien is Verstappen in dienst van van Red Bull. Bij de Oostenrijkse formatie heeft Verstappen tot op heden 54 overwinningen geboekt, drie wereldkampioenschappen op zijn naam gezet, 32 pole positions veroverd en maar liefst 98 keer op het podium gestaan. Een zeer succesvolle samenwerking dus. Zo succesvol dat Verstappen zijn contract bij Red Bull afgelopen jaar verlengde tot en met 2028.

Een risico, aangezien het niet gegarandeerd is dat Red Bull tot en met 2028 de toonaangevende kracht zal zijn in de Formule 1. Kijk maar naar Mercedes dat in 2022 na jaren van dominantie helemaal opnieuw moest beginnen en het gat naar de top van het veld nog steeds niet heeft weten te dichten. Toch lijkt Verstappen vertrouwen te hebben in 'zijn' Red Bull.

Verstappen-clausule

Mocht Verstappen inderdaad tot en met 2028 bij Red Bull rijden, dan lijkt de Nederlander tegen een luxeprobleem aan te lopen. De Nederlander heeft namelijk een clausule in zijn Red Bull-contract laten opnemen waarin staat dat hij iedere bolide waarmee hij heeft gereden 'mee naar huis' mag nemen.

Met andere woorden, Verstappen wordt eigenaar van elke bolide waar hij in zijn Red Bull-tijd mee heeft gereden. Tot aan 2028 zou Verstappen dus huisvesting moeten zoeken voor zeven Red Bull-bolides (2022-2028), iets wat nog niet zo makkelijk zal zijn in een dichtbevolkte stad als Monte Carlo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties