F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur ziet Newey naar DIT team gaan: 'Zij hebben een astronomisch aanbod gedaan'

Voormalig F1-coureur ziet Newey naar DIT team gaan: 'Zij hebben een astronomisch aanbod gedaan'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur ziet Newey naar DIT team gaan: 'Zij hebben een astronomisch aanbod gedaan'

Voormalig F1-coureur ziet Newey naar DIT team gaan: 'Zij hebben een astronomisch aanbod gedaan'
DPPI/BSR Agency

Naar alle waarschijnlijkheid gaat topontwerper Adrian Newey vertrekken bij Red Bull. De man die de auto van Max Verstappen ontwerpt, zou de onrust bij het topteam helemaal beu zijn, en heeft aangestuurd op een vroegtijdig vertrek. Oud Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft wel een vervolgstap in gedachten.

In gesprek met Fastest PayOut Online Casino, laat Herbert zijn licht schijnen over de situatie bij Red Bull. Momenteel is er een politieke strijd gaande tussen Red Bull Oostenrijk en Thailand, wat voor veel onrust zorgt binnen het raceteam. Adrian Newey lijkt de eerste man te zijn die hierdoor zal vertrekken.

Voor de aerodynamicus zijn er opties genoeg. Ferrari, Aston Martin en Mercedes staan te springen om het Engelse genie binnen te halen. Multi-miljardair Lawrence Stroll van Aston Martin zou Newey een gigantisch aanbod hebben gedaan, weet Herbert: "Lawrence heeft al contact met Adrian Newey opgenomen bij Red Bull met een belachelijk bod om hem binnen te halen", aldus de voormalig Sky Sports-analist. Daarnaast denkt de drievoudig Grand Prix-winnaar dat Newey een dodelijke combinatie kan worden met Fernando Alonso.

"Enkele maanden geleden vertelde Newey nog tegen een journalist dat een van de dingen waar hij spijt van had in zijn carrière, was dat hij nooit met Fernando Alonso had samengewerkt. Newey houdt van een uitdaging, en het zou voor hem aantrekkelijk zijn om ergens weer opnieuw te beginnen. Hij heeft natuurlijk ook Ferrari dat hem binnen probeert te halen", zo weet Herbert.

Lance Stroll is een struikelblok 

Herbert ziet naast de kansen voor Newey bij Aston Martin, ook een hoop belemmeringen. De zoon van de baas, Lance Stroll, zou zichzelf onmogelijk hebben gemaakt in de paddock door achterin de RB van Daniel Ricciardo te rijden en daarna niet de schuld op zich te willen nemen. Volgens velen is de rol van Stroll in de Formule 1 uitgespeeld. Herbert ziet hier een dilemma ontstaan voor Stroll senior. "Hij moet kiezen tussen zijn familie en wat zakelijk gezien het beste is. Aston Martin heeft het beste van het beste nodig. Dit geeft Lawrence Stroll een reality check, en ik leef met hem mee", zei Herbert.

Het topteam van Red Bull begint langzaam uit elkaar te vallen. Newey staat er dus goed op bij Aston Martin, maar ook Ferrari lijkt een poging te willen wagen. Afgelopen week zou Newey al gesignaleerd zijn op het vliegveld van Bologna. Daarnaast wordt ook Max Verstappen in verband gebracht met een vertrek. Mercedes lijkt alles op alles te willen zetten om de Nederlandse wereldkampioen binnen te halen. Na de Grand Prix van Miami zou manager Raymond Vermeulen een gesprek hebben met teambaas Toto Wolff en de CEO van hoofdsponsor INEOS, namelijk Sr James Ratcliffe. Naast Max Verstappen, wordt ook Helmut Marko gelinkt aan het topteam uit Brackley.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties