F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over mogelijk 'heel gek' record in Brazilië

Max Verstappen laat zich uit over mogelijk 'heel gek' record in Brazilië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over mogelijk 'heel gek' record in Brazilië

Max Verstappen laat zich uit over mogelijk 'heel gek' record in Brazilië
Red Bull Content Pool

Het is goed mogelijk dat Max Verstappen in Brazilië zijn zeventiende overwinning van het seizoen weet binnen te halen. Mocht dat lukken, zou hij zijn eigen record scherper stellen, aangezien hij nu op zestien overwinningen staat.

In 2022 wist Max Verstappen vijftien races in één seizoen te winnen, waarmee hij het record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher [14 races] versloeg. Men vroeg zich af hoe lang dit record zou blijven staan en het antwoord daarop was: niet lang. Een jaar later verbrak Verstappen zijn eigen prestatie alweer.

Met de RB19 heeft Verstappen in 2022 zestien van de negentien races gewonnen tot nu toe. Alleen in Saoedi-Arabië [Pérez], Azerbeidzjan [Pérez] en Singapore [Sainz] wist iemand anders te winnen dan Verstappen, wat het seizoen van de Nederlander het meest dominante jaar aller tijden maakt. Maar hij is nog niet klaar.

Er zijn nog drie races te gaan en het liefst zou Verstappen ze allemaal willen winnen. Te beginnen in Brazilië, aankomend weekend. De Red Bull-coureur kan hier zijn zeventiende winst van het jaar pakken en om dat te bedenken voelt heel vreemd bij Verstappen.

"Vooruitkijkend naar Brazilië is het de laatste race van een drieluik en de laatste Sprintrace van het seizoen. Na een goede race in Mexico gaan we vol vertrouwen het weekend in, maar we moeten ons wel blijven focussen. Het is heel gek om tot nu toe 16 overwinningen te hebben behaald dit seizoen, na vorig jaar had ik niet gedacht dat het mogelijk zou zijn om dat te herhalen, dus het laat gewoon zien wat een geweldig seizoen we hebben", aldus Verstappen op de website van Red Bull Racing.

"Ik waardeer al het harde werk en de inzet van iedereen in het team en ik ben blij dat we dat op de baan kunnen laten zien. Nu ligt de focus op de 17e overwinning!"

Verstappen vernedert Pérez

Dat Verstappen zoveel races heeft kunnen winnen in 2023 heeft hij deels te danken aan zijn eigen prestaties, maar ook deels aan het feit dat Sergio Pérez ondermaats gepresteerd heeft dit seizoen.

Om het in perspectief te plaatsen: afgelopen weekend, tijdens de GP van Mexico scoorde Max Verstappen 25 punten. Dat zijn vier punten meer dan Sergio Pérez heeft gescoord, in de afgelopen vijf races! In diezelfde periode heeft Verstappen 117 punten verzameld... Een ware vernedering.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties