F1 Nieuws

Max Verstappen onthult: 'Sinds mijn crash met Hamilton op Silverstone heb ik zichtproblemen'

Max Verstappen onthult: 'Sinds mijn crash met Hamilton op Silverstone heb ik zichtproblemen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult: 'Sinds mijn crash met Hamilton op Silverstone heb ik zichtproblemen'

Max Verstappen onthult: 'Sinds mijn crash met Hamilton op Silverstone heb ik zichtproblemen'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in The Red Bulletin, een magazine van Red Bull, een flinke onthulling gedaan. De Nederlander kampt namelijk al sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021 met zichtproblemen. Tijdens die race kwam hij met 51g in de bandenstapels terecht na een crash met Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Verstappen en Hamilton vochten in 2021 een hevig gevecht om de wereldtitel met elkaar uit. Tijdens meerdere races raakten de beide heren elkaar bijna, waarbij Hamilton steeds de partij was die aan de kant ging voor Verstappen. Mede hierdoor was Verstappen voorafgaand aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië flink uitgelopen op Hamilton in de F1-titelstrijd.

Tijdens het raceweekend op het circuit van Silverstone wilde Hamilton dan ook goede zaken doen voor het kampioenschap én voor zijn thuispubliek. Tijdens de Sprint op zaterdag lukte dat, ondanks het vertrekken vanaf pole position, niet. Verstappen won de verkorte race namelijk en mocht Hamiltons thuisrace dus vanaf pole position beginnen op zondag (zo waren de Sprint-regels toen nog).

Dé crash tussen Verstappen en Hamilton

In de openingsronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië was het Verstappen die vanaf pole position vertrok en, anders dan Hamilton een dag eerder, de leiding behield. Later in de eerste ronde besloot Hamilton echter om zijn bolide te laten staan aan de binnenkant van de befaamde bocht Copse, met een zware crash voor Verstappen tot gevolg.

De Nederlander kwam met een kracht van 51g in de bandenstapel terecht, lag uit de race, moest naar het ziekenhuis én zag zijn rivaal de race winnen en hele goede zaken doen in het wereldkampioenschap.

Verstappen doet onthulling over crash

Lange tijd werd er over niets anders gesproken dan de crash tussen Verstappen en Hamilton in Silverstone. In The Red Bulletin blikt Verstappen terug op de mooiste overwinningen uit zijn Red Bull-loopbaan. Daarbij kijkt de Nederlander in het bijzonder terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2021.

De Nederlander laat namelijk weten dat hij problemen met zijn zicht heeft overgehouden aan de crash met Hamilton op Silverstone. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten van later in het 2021-seizoen, die Verstappen overigens won, had hij extra veel last van zijn zicht.

"Sinds mijn crash op Silverstone heb ik last van zichtproblemen, vooral op golvende circuits of circuits met veel reclameborden langs de kant van de baan. In deze race vocht ik niet alleen tegen Lewis, maar ook tegen wazige beelden", begint de Nederlander.

"Het was alsof je met 300 km/u in een speedboot reed! Ik heb dit nog nooit eerder gezegd, maar het was een paar ronden lang zo erg dat ik serieus overwoog om de auto uit te zetten. Het enige wat hielp, was me concentreren op mijn ademhaling terwijl Lewis in mijn nek zat te hijgen. Een belangrijke overwinning die ik hard nodig had in de strijd om het kampioenschap", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties