F1 Nieuws

Max Verstappen onthult ware reden voor beveiliging in Mexico

Max Verstappen onthult ware reden voor beveiliging in Mexico
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult ware reden voor beveiliging in Mexico

Max Verstappen onthult ware reden voor beveiliging in Mexico
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Max Verstappen heeft een bodyguard bij zich in Mexico, nadat hij bedreigingen heeft ontvangen vanuit Mexicaanse fans. Dat maakte F1-Insider bekend voorafgaand aan het F1-weekend in Mexico-Stad.

Helmut Marko bevestigde tegenover het Duitse medium dat Verstappen dit weekend een lijfwacht bij zich zou hebben. De Red Bull-adviseur liet weten dat de Nederlander daar zelf helemaal niet op zat te wachten, maar dat zij zich verantwoordelijkheid voelden voor de veiligheid van Verstappen en het zekere voor het onzekere wilden nemen.

In Mexico blijkt Verstappen inderdaad een beveiliger bij zich te hebben, maar volgens de drievoudig wereldkampioen is de reden daarvoor niet per se vanwege de online bedreigingen. Het is meer om zichzelf te beschermen in de paddock, waar het in Mexico ontzettend druk kan zijn. Vorig jaar konden sommige coureurs amper aan de mensenmassa ontsnappen en dat wilde Red Bull dit jaar voorkomen.

"Ik bedoel, waarom niet?", zegt Verstappen op de vraag waarom hij een bodyguard bij zich heeft. "Ik heb hier natuurlijk wat meer beveiliging, maar dat komt omdat het in een paar landen op de wereld wat drukker is in de paddock, zoals dat hier ook het geval is."

"Vorig jaar was het bijvoorbeeld heel, heel druk en bijna onmogelijk om van je hospitality naar de garage te lopen. Dit maak het wat makkelijk om te bewegen op het circuit en op weg van en naar het hotel. Dat soort dingen."

Verstappen voelt zich veilig

Het is niet zo dat Max Verstappen zich onveilig zou voelen zonder beveiliger in Mexico. Dat de Mexicanen hem niet zouden mogen en hem wat naars toe zouden wensen, kan hij bijna niet geloven. Op woensdag had Verstappen een marketingdag met Red Bull, waar hij geweldig behandeld is door de lokale bevolking.

"Ik voel mij ontzettend veilig. Op woensdag had ik een hele marketingdag en ik ben geweldig onthaald, zoals altijd het geval is geweest hier. Dus ja, het is gewoon leuk om terug te zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties