F1 Nieuws

F1-baas haalt uit na kritiek van 'respectloze' Max Verstappen: 'Niemand verplicht je'

F1-baas haalt uit na kritiek van 'respectloze' Max Verstappen: 'Niemand verplicht je'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-baas haalt uit na kritiek van 'respectloze' Max Verstappen: 'Niemand verplicht je'

F1-baas haalt uit na kritiek van 'respectloze' Max Verstappen: 'Niemand verplicht je'
Red Bull Content Pool

Formule 1-baas Stefano Domenicali heef in gesprek met Sky Sports laten weten dat hij zich allerminst kan vinden in de kritiek van onder andere Max Verstappen. Volgens de voormalig Ferrari-teambaas worden de coureurs namelijk genoeg betrokken bij bepaalde beslissingen.

Maar waarover heeft de Italiaanse baas van de Formule 1 het eigenlijk? Dat heeft alles te maken met de overname van de commerciële rechten van de Formule 1 door Liberty Media in 2017. Sindsdien is er een hoop veranderd aan de Formule 1. Zo zijn er een hoop nieuwe fans bijgekomen, zijn steeds meer bedrijven geïnteresseerd in de sponsoring van Formule 1-teams en willen er ook meerdere nieuwe teams toetreden tot de sport (tot op heden waren die pogingen echter zonder succes).

Meer dan 24 races?

Naast dit alles zijn er ook steeds meer nieuwe races bijgekomen. Dit seizoen worden de meeste races ooit verreden in de geschiedenis van de Formule 1, namelijk 24. Dat is ook gelijk het maximale aantal races per jaar, voor nu dan tenminste. Wanneer er een nieuwe Concorde Agreement komt - een soort contract tussen de Formule 1, de FIA en de teams - kan dat aantal namelijk worden verhoogd. Volgens Domenicali zou de Formule 1 met zo'n nieuwe Concorde Agreement naar wel 30 races per jaar kunnen gaan.

Verstappen kritisch

Verstappen is een van de coureurs die vaak heeft laten weten dat hij deze expansiedrift maar niets vindt. Volgens Verstappen zijn 24 races in één seizoen dan ook al veel te veel, laat staan als het er ooit 30 zouden worden. De Nederlander wordt daarin gesteund door andere coureurs, waaronder Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Volgens de beide heren wordt de werkdruk voor Formule 1-personeel namelijk te groot als er meer dan 24 races in één seizoen komen.

Kwestie van respect

Domenicali bijt na het horen van deze kritiek van zich af. "Ik denk dat 24 beter is dan 12. Ik praat met de coureurs. Als je iedere dag wil rijden, dan kan dat. Als je niet in de Formule 1 wil rijden, dan doe je dat niet. Niemand verplicht het je. Het is een kwestie van respect naar onze fans toe. Zij willen jullie zien racen. Het is een verantwoordelijkheid die we hebben naar onze partners promotors, sponsoren en omroepen. De magie van onze sport hangt samen met het feit dat we helden nodig hebben die houden van wat ze doen", aldus Domenicali.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties