F1 Nieuws

Max Verstappen over nieuwe teamgenoot: 'We moeten even naar de FIA toe'

Max Verstappen over nieuwe teamgenoot: 'We moeten even naar de FIA toe'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen over nieuwe teamgenoot: 'We moeten even naar de FIA toe'

Max Verstappen over nieuwe teamgenoot: 'We moeten even naar de FIA toe'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Giedo van der Garde zien het wel zitten om samen als teamgenoten actief te worden in onder andere het World Endurance Championship (WEC). Onder dat kampioenschap valt onder andere de wereldberoemde 24 Uur van Le Mans.

Verstappen staat nog tot en met 2028 onder contract bij Red Bull en dus is de Nederlander nog wel even actief in de koningsklasse van de autosport. De Limburger heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij na zijn tijd in de Formule 1 ook graag actief wil zijn in andere kampioenschappen, met name endurancekampioenschappen.

Van der Garde heeft in 2013 voor het team van Sauber gereden in de Formule 1. Daarna heeft de Nederlander onder andere in het European Le Mans Series (ELMS) en in het World Endurance Championship gereden. In het laatstgenoemde kampioenschap kwam Van der Garde uit voor het inmiddels opgedoekte LMP2-team van Racing Team Nederland.

Ervaring

De beide heren beschikken dus over een berg aan ervaring en zouden daarom een goede match zijn. Zowel Verstappen als Van der Garde zien echter een probleem: de teamsamenstelling. Een team dat wil meedoen aan de 24 Uur van Le Mans moet namelijk bestaan uit drie coureurs. Als een (voormalig) Formule 1-coureur meedoet aan de race, dan krijgt hij/zij de status van 'platinum'. Er kunnen echter geen twee 'platinum coureurs' in één team actief zijn.

"Dat is een irritante regel. Je kan wel degraderen naar 'goud', maar dat kan pas als je 50 jaar of ouder bent. Mijn vader zit nu in die categorie, al hoort hij eigenlijk thuis in de brons-categorie. We moeten dus even naar de FIA toe met zijn tweetjes", aldus Verstappen tijdens een interview met Viaplay in Austin.

Een paar tienden

Mochten de beide heren ooit in één team actief worden, dan denkt Van der Garde dat hij flink langzamer zal zijn dan Verstappen. "Als ik de teamgenoot van Max zou zijn, dan krijg ik sowieso een paar tienden om mijn oren. Ik zou zelfs een halve seconde tekort komen op Max denk ik. We wilden ooit samen een test afwerken, maar dat is er helaas nooit van gekomen", aldus de voormalig Formule 1-coureur van Caterham.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties