F1 Nieuws

Max Verstappen over Q1-exit Sergio Pérez: 'Dat is oneerlijk'

Max Verstappen over Q1-exit Sergio Pérez: 'Dat is oneerlijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen over Q1-exit Sergio Pérez: 'Dat is oneerlijk'

Max Verstappen over Q1-exit Sergio Pérez: 'Dat is oneerlijk'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft zich na afloop van de kwalificatie uitgesproken over de mindere sessie van zijn teamgenoot Sergio Pérez. Volgens Verstappen is het oneerlijk om de prestatie van Perez te beoordelen, aangezien hij er goed bij zat in de vrije trainingen.

Voor de beide Red Bull-coureurs is het raceweekeinde in Silverstone nog niet heel soepel verlopen. Pérez moest zijn auto afstaan in de eerste vrije training, had daardoor minder trainingstijd dan normaal en vond in de kwalificatie uiteindelijk de grindbak.

Door zijn avontuur in het grind moet Pérez de Grand Prix van Groot-Brittannië morgen vanaf de negentiende stek aanvangen.

Verstappen heeft het lastig

Ook voor Red Bull-teamgenoot Verstappen verliep de kwalificatie alles behalve soepel. In Q1 en Q2 kwam hij met de hakken over de sloot door naar het volgende gedeelte van de kwalificatie. Dat had wellicht te maken met een tripje door de grindbak waarbij hij de vloer van zijn bolide beschadigde.

Uiteindelijk kwam Verstappen niet verder dan de vierde plaats. Afgelopen jaar stonden de beide Red Bull-coureurs op de eerste en vijftiende plaats.

Verstappen kijkt naar P19 Pérez

Waar de kwalificatie voor Verstappen niet vlekkeloos verliep, was dat voor Pérez dus een heel ander verhaal. Gevraagd naar de sessie van zijn teamgenoot laat Verstappen optekenen dat hij niet graag oordeelt over de prestaties van zijn teamgenoot.

"Je wilt daar (in Q3, red.) altijd twee auto's hebben, maar eerlijk gezegd denk ik dat het vandaag gewoon een beetje ongelukkig en ongelukkig is wat er met McLaren is gebeurd, omdat we niet echt zijn tempo en kwalificatie hebben kunnen zien", trapt Verstappen af.

"Ik vind het altijd moeilijk om commentaar te geven op vandaag, want toen hij gisteren in FP2 in de auto stapte, zag hij er fatsoenlijk uit, weet je? Dus het is een beetje oneerlijk om te zeggen dat hij dit weekend, laten we zeggen, niet goed was of zo, want ik had het gevoel dat hij in FP2 goed voelde", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties