F1 Nieuws

Max Verstappen over zijn belangrijkste race van het jaar: 'Dat is lastig'

Max Verstappen over zijn belangrijkste race van het jaar: 'Dat is lastig'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen over zijn belangrijkste race van het jaar: 'Dat is lastig'

Max Verstappen over zijn belangrijkste race van het jaar: 'Dat is lastig'
Red Bull Content Pool

In 2023 heeft Max Verstappen een nieuwe standaard gezet in de Formule 1. De Nederlander wist 19 van de 22 races te winnen en heeft ontelbaar veel records verbroken, maar wat was in zijn ogen nou de belangrijkste race van het jaar?

Het Formule 1-seizoen van Max Verstappen zal wellicht de boeken ingaan als het meest succesvolle seizoen van een F1-coureur aller tijden. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Verstappen emotioneel was aan het einde van het jaar, omdat hij besefte dat hij misschien nooit meer zo dominant zal zijn in de koningsklasse van de autosport.

Met 19 overwinning in één jaar was Verstappen de grote ster van het F1-seizoen, maar wat was volgens de Red Bull-coureur nou de belangrijkste race van het jaar? Deze vraag wordt hem gesteld in een promovideo van Mobil1, een grote sponsor van Red Bull Racing.

Voor Verstappen is het lastig uit te leggen van welke race hij het meest geleerd heeft of waar hij de meeste motivatie vandaan heeft gehaald. Voor iedere GP valt wel wat te zeggen, laat Max weten.

"Het is lastig om één moment eruit te zoeken waar ik het meeste geleerd heb. De races die je niet wint, zijn vaker de races waar je het meeste van leert, maar aan de andere kant wil je juist blijven pushen als je blijft winnen en aan een mooie reeks bezig bent", begint Verstappen.

"Je moet in de details kruipen om te zien hoe je beter kan worden, omdat mensen altijd proberen om het gat te verkleinen en je altijd willen verslaan. Het is dus belangrijk om altijd scherp te blijven, zelfs als alles van een leien dakje gaat."

Azerbeidzjan

Eerder in het jaar gaf Verstappen nog aan dat de GP van Azerbeidzjan voor hem de belangrijkste racen van het jaar was. Hij moest deze race aan teamgenoot Sergio Pérez laten, maar achter de Mexicaan leerde hij veel over de RB19, wat hij in latere races kon gebruiken.

"Ik probeerde gewoon veel verschillende combinaties op het stuur, om de auto een beetje beter te begrijpen, want het was nog zo vroeg in het seizoen en we waren waarschijnlijk nog niet helemaal op de hoogte van een aantal dingen. Tegen het einde van de race vond ik mijn ritme en de balans naar mijn wens en dat hielp om wat meer voorsprong te krijgen", zei Verstappen toen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties