F1 Nieuws

Max Verstappen reist vol onzekerheid af naar Singapore: 'Een ongelukkig weekend'

Max Verstappen reist vol onzekerheid af naar Singapore: 'Een ongelukkig weekend'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reist vol onzekerheid af naar Singapore: 'Een ongelukkig weekend'

Max Verstappen reist vol onzekerheid af naar Singapore: 'Een ongelukkig weekend'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft in een persbericht van Red Bull vooruitgeblikt op het aankomende raceweekend in de stadstaat Singapore. Op het stratencircuit kan de Nederlander zijn elfde overwinning op rij claimen, maar zelf ziet Verstappen genoeg om zich zorgen over te maken.

Op het Noord-Italiaanse circuit van Monza claimde Verstappen zijn tiende overwinning op rij. Daarmee heeft Verstappen een record in handen, want nog nooit wist er een Formule 1-coureur zoveel races achter elkaar te winnen. Het oude record stond op naam van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De man uit Heppenheim won in 2013 namelijk negen races op rij, maar dat record staat nu dus op tien.

Wordt interessant

In de straten van Singapore kan Verstappen opnieuw goede zaken doen voor de uitbreiding van zijn record. Toch denkt de Nederlander daar zelf anders over. Naast de hernieuwde lay-out van het circuit denkt Verstappen ook terug aan zijn mislukte kwalificatie van afgelopen seizoen. Toen maakte Red Bull namelijk een zeldzame fout en begon Verstappen de race vanaf een schamele P8. Dat terwijl hij op weg leek naar een ruime pole position.

"Ik kijk uit naar de nachtrace in Singapore, want het is een gaaf circuit. Het zal dit jaar interessant worden om te zien hoe de nieuwe lay-out het gedrag en de afstelling van de auto zal beïnvloeden. Ik denk dat de rondetijden een flink stuk sneller zullen zijn", zegt Verstappen, doelend op de verdwenen bochten 16, 17, 18 en 19 in de derde sector. Volgens voorspellingen zullen de rondetijden hierdoor tot wel tien seconden sneller zijn.

"Afgelopen jaar hadden we een ongelukkig weekend, dus ik hoop dat het dit jaar wat beter gaat zodat we zoveel mogelijk punten kunnen scoren." Afgelopen seizoen werd Verstappen als zevende afgevlagd en wist Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez zijn tweede race van het seizoen te winnen.

Hitte

Naast de nieuwe lay-out ziet Verstappen ook genoeg obstakels in het klimaat. "Singapore wordt het meest uitdagende raceweekend van de kalender, omdat de inzet op een stratencircuit altijd hoger is en het veld daarom ook dichter op elkaar zit. Dan heb ik het nog niet eens over de hitte en de luchtvochtigheid."

Tijdens een race kunnen coureurs tot wel drie kilogram aan lichaamsgewicht verliezen. Dat is ook niet zo gek, aangezien het in de cockpit tot wel 50 graden Celsius kan worden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties