F1 Nieuws

Max Verstappen slaat andere toon aan na Grand Prix Las Vegas

Max Verstappen slaat andere toon aan na Grand Prix Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen slaat andere toon aan na Grand Prix Las Vegas

Max Verstappen slaat andere toon aan na Grand Prix Las Vegas
Red Bull Content Pool

In de week voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas heeft Max Verstappen meerdere malen laten blijken dat hij geen voorstander was van een race door de straten van de gokstad. Vooral na de kwalificatie ging Verstappen los, waarbij hij minutenlang een monoloog hield in de persconferentie.

Verstappen liet in zijn monoloog weten dat hij stratencircuits niet leuk vindt, hij geen plezier haalt uit het racen in Las Vegas en dat hij veel liever rijdt op traditionele circuits als Monza of Spa. Daarnaast vond Verstappen dat fans vooral naar locaties als Vegas komen voor de show en alles om de race heen, in plaats van de race zelf. Dat is niet de sport waar hij verliefd op is geworden.

Maar na de Grand Prix van Las Vegas, welke hij wist te winnen, slaat Max Verstappen een andere toon aan. In gesprek met David Coulthard laat de Nederlander weten dat hij genoten heeft van de race en dat hij zelfs al uitkijkt om in 2024 terug te keren in Nevada. Even daarvoor deed Max al zijn beste Elvis-imitatie in de auto.

"Het was heel leuk. De DRS heeft de race veel geholpen, omdat het racen echt mogelijk maakte. Daarnaast konden we echt pushen omdat dit asfalt voor niet al te veel slijtage zorgde, dus ik denk dat dat heel positief was. Dus zoals ik al zei, het was erg leuk", begint Verstappen bij DC.

"Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad, wij hebben dat zeker. Ik ben nu al enthousiast om volgend jaar terug te komen en hopelijk weer iets soortgelijks op de mat te leggen."

Drukke race

Voor Max Verstappen was de GP van Las Vegas eindelijk weer een race waar hij veel te doen had. In 2023 is het nog niet vaak voorgekomen dat hij heel hard heeft moeten strijden tegen andere coureurs, maar dit keer was dat wel het geval. Bij Coulthard legt hij uit hoe dat voor hem in de auto voelde.

"Ik probeerde er bij de start aan voorbij te gaan, maar we remden allebei vrij laat en ik had geen grip meer, dus gingen we allebei wat wijd. De stewards gaven mij daar en penalty voor en dat zorgt er dan natuurlijk voor dat je wat nadeel hebt. Ik moest best wat auto's voorbij en daarna kwam ook nog eens de safety car, dus het was best een drukke race."

"Je kon zien dat de DRS hier heel krachtig was, toen ik een paar auto's voorbij moest gaan. En zelfs toen ik op kop lag, had de coureur achter je altijd de kans om je weer aan te vallen, als hij in de buurt wist te blijven. Dat zorgde voor een leuke race", aldus een opvallend positieve Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties