F1 Nieuws

Video: De reactie van Max Verstappen na de kwalificatie in Miami

Video: De reactie van Max Verstappen na de kwalificatie in Miami
F1 Nieuws

Video: De reactie van Max Verstappen na de kwalificatie in Miami

Video: De reactie van Max Verstappen na de kwalificatie in Miami

Max Verstappen begint de Grand Prix van Miami morgen vanaf de negende stek. Teamgenoot en kampioenschapsrivaal Sergio Pérez begint de race daarentegen vanaf pole position. Na afloop van de kwalificatie reageerde Verstappen dan ook teleurgesteld voor de camera van Viaplay.

Voor de beide Red Bull-coureurs is de Grand Prix van Miami een uiterst belangrijke race. De winnaar van de race kan namelijk de leiding in het rijderskampioenschap overnemen. Voor Pérez zou dat een grote prestatie zijn, aangezien hij hiermee de eerste Mexicaanse coureur zou worden die bovenaan in het Formule 1-rijderskampioenschap staat. Daarnaast zou de Mexicaan ook een flinke (psychologische) dreun uitdelen aan Red Bull-teamgenoot Verstappen.

In Miami toonde Verstappen zich immers het gehele raceweekend sneller dan zijn Mexicaanse teamgenoot. Tijdens Q1 en Q2 was Verstappen flink sneller dan Pérez. In Q3 ging het echter mis nadat Verstappen in zijn eerste run de controle over zijn RB19 verloor waardoor hij terug naar de pitstraat moest voor vers rubber. Voordat hij zijn tweede run kon beginnen, vloog Ferrari-coureur Charles Leclerc de bandenstapels in. Hierdoor kwam de rode vlag naar buiten en volgde er een vroegtijdig einde aan Q3, aangezien er geen tijd meer was voor de coureurs om aan een nieuwe vliegende ronde te beginnen.

Morgen begint Verstappen om 21:30 uur Nederlandse tijd aan de Grand Prix van Miami. De race is te volgen bij Viaplay en in de F1 TV-app.

Bekijk hieronder de reactie van Verstappen voor de camera van Viaplay:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties