F1 Nieuws

Max Verstappen verbreekt eigen record met overwinning in Mexico-Stad

Max Verstappen verbreekt eigen record met overwinning in Mexico-Stad
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen verbreekt eigen record met overwinning in Mexico-Stad

Max Verstappen verbreekt eigen record met overwinning in Mexico-Stad
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft er een nieuw record bij. De Nederlander heeft namelijk zijn eigen record voor de meeste overwinningen in één seizoen verbroken. Ook is Verstappen op gelijke hoogte gekomen met viervoudig wereldkampioen Alain Prost als het gaat om de hoeveelheid behaalde overwinningen.

Verstappen begon de race in Mexico-Stad vanaf de derde stek, maar reed bij het ingaan van de eerste bocht al op de eerste stek. Die positie zou de Nederlander, naast het uit handen geven van de leiding na pitstops, ook niet meer uit handen geven. Ook een tweede rode vlag stopte Verstappen niet.

Bij de herstart kwam Verstappen immers goed van zijn plek en wist hij Lewis Hamilton en Charles Leclerc achter zich te houden. Vanaf daar reed Verstappen meer dan dertien seconden weg bij de Brit. Hamilton wist Leclerc namelijk in te halen met behulp van zijn zachtere rubber.

Nieuw record

Afgelopen seizoen wist Verstappen het record voor de meeste overwinningen in een seizoen te verbreken. Dat stond voor 2022 op naam van Formule 1-legende Michael Schumacher (dertien overwinningen in één seizoen). Verstappen wist afgelopen seizoen vijftien races op zijn naam te schrijven.

Dit seizoen is Verstappen daar dus met nog drie raceweekenden te gaan aan onderdoor gegaan. Het is allerminst uitgesloten dat Verstappen meer dan zestien races weet te winnen dit seizoen. De race in Brazilië wist hij immers al een keer te winnen en in Abu Dhabi reed de Nederlander drie keer naar de overwinning.

Artikel gaat verder onder X-bericht.

Evenaring Prost

Naast het verbreken van zijn eigen record evenaarde Verstappen een andere prestatie, namelijk die van viervoudig wereldkampioen Prost. In zijn Formule 1-loopbaan (1980-1991, 1993) wist de Fransman namelijk 51 overwinningen op zijn naam te schrijven.

Met nog drie races te gaan kan Verstappen dit seizoen ook nog voorbij steken aan de hoeveelheid overwinningen van een andere viervoudig wereldkampioen. Sebastian Vettel wist in zijn Formule 1-loopbaan (2007-2022) namelijk 53 overwinningen te boeken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties