F1 Nieuws

Max Verstappen wijst schuldige aan na crash Sergio Pérez in Mexico

Max Verstappen wijst schuldige aan na crash Sergio Pérez in Mexico
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen wijst schuldige aan na crash Sergio Pérez in Mexico

Max Verstappen wijst schuldige aan na crash Sergio Pérez in Mexico
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen had Sergio Pérez Charles Leclerc iets meer ruimte moeten laten in de eerste bocht. Verstappen begrijpt dat Pérez maar wat graag de leiding wilde pakken in Mexico-Stad, maar ook denkt de drievoudig wereldkampioen dat hij daarin iets té enthousiast was.

Pérez kent tot op heden een uitermate wisselvallig seizoen. Met twee overwinningen uit vier races leek de Mexicaan in het begin van dit seizoen het titelgevecht met Verstappen aan te kunnen gaan. Na de Grand Prix van Miami, de vijfde race van het seizoen, ging het echter bergafwaarts voor Pérez.

Vijf maal haalde de Mexicaan Q3 niet, terwijl teamgenoot Verstappen die races steeds vanaf pole position wist te winnen. Ook viel Pérez tijdens enkele races uit. Het verschil tussen de beide kanten van de Red Bull-garage werd hierdoor alsmaar groter en daarmee krompen de titelaspiraties van Pérez.

Begrijpelijk

Voor zijn thuispubliek wilde Pérez daarom wat laten zien. Bij de start van de race leek dat ook te gaan lukken, aangezien Pérez door een flinke slipstream meedeed in het gevecht om de leiding. Vervolgens stuurde de Mexicaan echter te scherp in en vloog hij door de lucht. Einde race voor Pérez en ook gelijk een streep door een goed resultaat voor zijn thuispubliek.

Wanneer Verstappen tijdens de persconferentie na afloop van de race wordt gevraagd naar de aanvaring van zijn teamgenoot, geeft Verstappen aan dat hij de actie van Pérez te optimistisch vond. Echter, de Nederlander begrijpt ook wel waarom Pérez per se in de eerste bocht de leiding wilde pakken.

"Ik begrijp het wel. Het is zijn thuisrace en daarin wil hij graag op het podium staan. Dus ik begrijp dat hij de buitenkant koos en het gewoon probeerde. Als je nu terugkijkt naar de beelden, dan had hij natuurlijk iets meer ruimte kunnen overlaten. Kijk, als het had gewerkt, dan was het fantastisch geweest. Het was gewoon het enthousiasme van het op het podium willen staan, maar vandaag lukte dat niet", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties