F1 Nieuws

Christian Horner komt met duidelijke reactie na 'frustrerende' race Sergio Pérez

Christian Horner komt met duidelijke reactie na 'frustrerende' race Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met duidelijke reactie na 'frustrerende' race Sergio Pérez

Christian Horner komt met duidelijke reactie na 'frustrerende' race Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner neemt Sergio Pérez niets kwalijk na zijn uitvalbeurt in Mexico-Stad. Volgens Horner zou namelijk iedere coureur tijdens zijn thuisrace hebben geprobeerd om de leiding in de eerste bocht te pakken.

Zowel Pérez als Max Verstappen kenden een goede start in Mexico-Stad. De Nederlander pakte daarbij al vrij snel de leiding, terwijl zijn teamgenoot in de slipstream achter hem dook. Hierdoor kreeg Pérez een flinke boost en besloot hij zijn RB19 aan de buitenkant van de eerste bocht te plaatsen.

Drie dik gingen Verstappen, Leclerc en Pérez richting de eerste bocht. Daarbij stuurde Pérez echter te scherp in en kwam hij in aanraking met de voorvleugel van Leclercs Ferrari-bolide. Pérez vloog vervolgens door de lucht en zag zijn race later die ronde in de pitstraat eindigen.

Een flinke domper voor Pérez. Zeker gezien het feit dat hij goede punten nodig heeft voor ten eerste zijn zelfvertrouwen, maar ten tweede ook voor de strijd om de tweede plaats in het rijderskampioenschap. Door zijn uitvalbeurt is Lewis Hamilton tot op 20 punten genaderd.

Race-incident

Gevraagd naar de uitvalbeurt van Pérez in zijn thuisrace, geeft Horner aan dat hij zijn coureur niets kwalijk neemt. Ook laat Horner weten dat ze de bolide van de Mexicaan hebben proberen op te lappen in de Red Bull-garage, maar dat er uiteindelijk gewoon te veel schade was.

"Je kan het Checo niet kwalijk nemen dat hij in de eerste bocht de leiding probeert te pakken tijdens zijn thuisrace. We moeten het zien als een race-incident, aangezien drie coureurs door één bocht gewoon niet gaat. Frustrerend voor Sergio en zijn fans om al na de eerste bocht klaar te zijn", begint Horner bij Viaplay.

"Er was uiteindelijk gewoon echt te veel schade aan zijn auto, dus de mogelijkheid om Checo's race een vervolg te geven, viel daarmee in het water. De onderkant van zijn bolide was gewoon te zeer beschadigd door de crash."

Vechten met Verstappen

Volgens Horner is de uitvalbeurt van Pérez extra zuur omdat de Mexicaan Verstappen tijdens de race zeker weten het vuur aan de schenen had kunnen leggen. "Een groot verlies voor Sergio, want zijn auto kon in de top drie rijden. Als Sergio de leiding had gepakt, dan was het een interessante middag geworden, een rechtstreeks gevecht tussen Max en Sergio."

Tweede worden

Door zijn uitvalbeurt is Hamilton zoals eerder benoemd tot slechts twintig punten genaderd in het rijderskampioenschap. Er zijn geruchten die stellen dat Pérez wordt vervangen naast Verstappen als hij niet als tweede eindigt dit seizoen. Volgens Horner is tweede worden echter geen 'must'.

"Ik geloof in hem. Hij heeft nog drie races om die tweede plek over de streep te trekken. Checo heeft wat pech gehad, maar we geloven in hem dat hij het nog steeds kan flikken. Er zijn veel verschillende omstandigheden geweest. Checo heeft een contract tot en met 2024 en dat willen we graag naleven. We gaan hem steunen en hij vliegt er niet uit als hij geen tweede wordt."

Daarnaast zouden de aankomende circuits Pérez moeten liggen. "In Brazilië hebben we een Sprint, in Las Vegas is er een stratencircuit waar hij altijd goed op presteert en in Abu Dhabi is ook hij ook altijd erg snel", aldus Horner na afloop van de Grand Prix van Mexico-Stad.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties