F1 Nieuws

Max Verstappen zag concurrentie verkeerde beslissing nemen tijdens Sprint China: 'Veel succes!'

Max Verstappen zag concurrentie verkeerde beslissing nemen tijdens Sprint China: 'Veel succes!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen zag concurrentie verkeerde beslissing nemen tijdens Sprint China: 'Veel succes!'

Max Verstappen zag concurrentie verkeerde beslissing nemen tijdens Sprint China: 'Veel succes!'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen wist de Sprint in China met overtuiging te winnen, door met dertien seconden voorsprong over de streep te komen op het Shanghai International Circuit. Maar ondanks deze grote voorsprong kwam het niet vanzelf bij de Nederlander, aangezien hij vooral aan het begin van de eerste 'race' van dit weekend moeite had om de snelheid van de mannen om hem heen te matchen.

Helmut Marko liet na de Sprint shoot-out weten dat Red Bull een probleem aan de auto van Max Verstappen had ontdekt, wat de teleurstellende snelheid in de regen zou kunnen verklaren. Aan het begin van de Sprint leek het erop alsof deze problemen nog altijd aanwezig waren, aangezien Verstappen langzamer was dan Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Carlos Sainz. Vooral laatstgenoemde kwam een aantal keer dichtbij een inhaalactie op Verstappen, maar moest de achtervolging op de Nederlander uiteindelijk staken.

Verstappen gaf na de Sprint bij Viaplay toe dat zijn start inderdaad niet geweldig was, maar volgens hem had dat een duidelijke reden: Max gebruikte een setje gebruikte mediums, terwijl de mannen om hem heen op gloednieuwe banden stonden. Daardoor hadden zij aan het begin van de race meer grip en dus meer snelheid: "De meeste coureurs om me heen hadden nieuwe banden, dus ze piekten iets sneller. In die eerste paar ronden hadden zij wat meer grip", begint Verstappen. De Limburger heeft hiermee wel een extra setje nieuwe banden uitgespaard voor de grote race op zondag.

Verstappen lacht om concurrentie

Maar volgens Max was niet alleen het verschil in banden problematisch in de eerste paar ronden. Zijn batterij in Red Bull RB20 werkte niet helemaal lekker mee, waardoor hij nog meer snelheid tekort kwam bij de start: "Mijn batterij liep helemaal leeg, dus ik moest wat aanpassen maken. Dan duurt het even voor de batterij weer vol is, maar daarna liep eigenlijk alles wel soepel. De balans in de auto is redelijk goed", stelt Verstappen zijn fans gerust.

Aan het eind van zijn interview schiet Verstappen ook nog in de lach, als hij het heeft over de snelheid van zijn concurrenten. Volgens Max was iedereen om hem heen wel erg enthousiast en pushten ze hard op hun banden, wat volgens hem niet vol te houden was. Daar kreeg hij ook gelijk in, aangezien de rondetijden van de meeste coureurs na een tijdje compleet ingestort waren.

"Ik voelde dat iedereen vanaf de eerste ronde heel hard pushte. Ik dacht bij mezelf: 'Als ze dat achttien ronden volhouden, dan veel succes!' Maar al na vijf of zes ronden bleek dat dat inderdaad niet vol te houden was", lacht de drievoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties