F1 Nieuws

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Sprint in China gewonnen. De Nederlander begon de verkorte race op zaterdag op de vierde positie, na een tegenvallende shoot-out op het Shanghai International Circuit. Aan het begin van de Sprintrace kon Verstappen de snelheid van de mannen vooraan niet volgen, door een probleem met zijn batterij en de temperatuur van zijn banden, maar toen zijn Red Bull eenmaal in het juiste 'window' kwam, was Max niet te stoppen.

Bij de start van de Sprint ging het gelijk mis voor de man die op pole mocht beginnen, Lando Norris. De jonge Brit probeerde zijn koppositie te behouden, maar werd voorbijgereden door Lewis Hamilton en moest uiteindelijk toezien hoe zijn McLaren naast de baan 'geduwd' werd in bocht 1, waardoor hij terugviel naar de zevende stek. Maar Norris was niet de enige coureur die het lastig had aan het begin.

Ook Max Verstappen begon niet geweldig. Zijn Red Bull had, net als vrijdag, last van lage temperaturen in zijn banden én kon even geen gebruik maken van zijn batterij. Over de radio vroeg hij aan zijn team wat er aan de hand was, waarna hij een motorstand moest veranderen en hij ineens snelheid leek te vinden. Toen de RB20 van Verstappen eenmaal op dreef kwam, ging hij al snel voorbij aan Fernando Alonso en Lewis Hamilton en wist hij met een voorsprong van meer dan 12 seconden (!) te winnen.

Geweldig gevecht om P3

Waar Verstappen naar de overwinning snelde, was het gevecht om P3 wat vooral in het oog sprong bij de honderdduizenden aanwezigen op het circuit in Shanghai. Fernando Alonso, Carlos Sainz, Sergio Pérez, Charles Leclerc en Lando Norris zaten rondenlang elkaars DRS om de laatste plaats op het podium te bemachtigen en lange tijd leek het erop alsof Alonso er met deze stek vandoor zou gaan, maar na een poging van Sainz om hem in te halen, ontplofte het helemaal in dit groepje.

Alonso probeerde zijn landgenoot weer terug te kruisen, maar dat resulteerde in een touché, waardoor Pérez naar de derde plaats kon gaan. Niet veel later kwamen ook Charles Leclerc en Carlos Sainz met elkaar in aanraking, waarna Sainz een ronde later zijn positie toch af moest staan aan zijn teamgenoot. Aan het einde van de race kwam Norris ook nog dichtbij, maar de Brit kon uiteindelijk geen gebruik maken van alle hectiek voor hem, behalve het feit dat hij de plek van Alonso overnam, die zijn auto uiteindelijk in de pits moest plaatsen na een lekke band.

Dit belooft wat voor de race van zondag...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties