F1 Nieuws

Christian Horner verwijst claim Verstappen naar rijk der fabelen na Sprint in China

Christian Horner verwijst claim Verstappen naar rijk der fabelen na Sprint in China
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner verwijst claim Verstappen naar rijk der fabelen na Sprint in China

Christian Horner verwijst claim Verstappen naar rijk der fabelen na Sprint in China
Red Bull Content Pool

Aan het begin van de Sprint in China merkte Max Verstappen op dat hij de snelheid van de coureurs rondom hem niet kon volgen. Verstappen begon de verkorte race vanaf de vierde positie - na een teleurstellende shoot-out op vrijdag - en moest in het begin vooral Carlos Sainz van zich af zien te houden. In dat gevecht kon Verstappen geen gebruik maken van zijn batterij, aangezien deze compleet leeg was.

Dat liet de Nederlander weten over de radio, nadat Sainz op het rechte stuk wel érg dicht in de buurt van zijn RB20 kwam. Verstappen moest van zijn race-engineer overschakelen naar motorstand acht, waarna de problemen met zijn batterij verholpen waren. Na de Sprint liet Max aan Viaplay weten dat deze problemen slechts twee ronden: "Daarna was alles weer goed", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Maar volgens Red Bull Racing-baas Christian Horner had Verstappen helemaal geen last van problemen met zijn batterij. Waar Max zelf aangaf dat het twee rondes even uitzingen was, meende Horner dat dat niet eens het geval was. Vanaf de start van de Sprint verliep alles helemaal soepel en de RB20 kende geen enkel probleem, onthult hij bij Viaplay.

"Er waren geen problemen. We hadden gewoon verschillende afstellingen voor verschillende punten op het circuit. Soms heb je verschillende instellingen voor de start van de race, dus er was niets dat niet naar wens werkte", zei Horner tegen Ho-Pin Tung.

Positief gevoel voor race op zondag

Of Verstappen nu wel of geen problemen kende aan het begin van de race, was uiteindelijk ook niet zo belangrijk. De Limburger sloot de Sprint af met een voorsprong van 13 seconden op de tweede positie, welke werd ingenomen door Lewis Hamilton. Volgens Horner laat dit zien dat Red Bull in de race nog altijd een voorsprong heeft op de rest, waardoor hij met een positief gevoel vooruit kijkt naar de zondag. Maar voor de kwalificatie van later vandaag heeft hij nog wat twijfels.

"We zien er in de lange runs competitief uit. Net als vorig jaar ligt ons voordeel in de races. In de kwalificatie zit het allemaal wat dichter bij elkaar en verwachten we dat het spannend zal worden, maar deze Sprint is bemoedigend voor de Grand Prix. We staan er goed voor. Ook Checo [Sergio Pérez, red.] reed een sterke race, waarin hij zich knap herstelde en zich naar een derde plaats wist te vechten. Hij had Lewis Hamilton ook kunnen pakken, als de race een paar ronden langer had geduurd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties