F1 Nieuws

McLaren-baas: 'Lando Norris verslaat Max Verstappen in een rechtstreeks gevecht'

McLaren-baas: 'Lando Norris verslaat Max Verstappen in een rechtstreeks gevecht'
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren-baas: 'Lando Norris verslaat Max Verstappen in een rechtstreeks gevecht'

McLaren-baas: 'Lando Norris verslaat Max Verstappen in een rechtstreeks gevecht'
BSR Agency

Volgens Zak Brown is Max Verstappen niet de beste coureur van het Formule 1-veld. Die eer behoort tot Lando Norris, die in Miami zijn eerste race uit zijn carrière wist te winnen. Hoewel Norris nog 57 races moet winnen om Verstappen in te halen als het gaat om zeges, is Brown al van mening dat de jonge Brit verder is dan de drievoudig wereldkampioen.

Na 110 races in de Formule 1 was Lando Norris eindelijk succesvol in Miami. De McLaren-coureur wist gebruik te maken van een gelukkig getimede safety car, na een crash van Kevin Magnussen en Logan Sargeant, waardoor hij aan de voorkant van het veld belandde. Vanuit daar wist hij weg te rijden bij Verstappen, die schade had aan zijn auto, om zo zijn eerste overwinning in de F1 te claimen.

Maar dat zal ook zeker niet de laatste overwinning van Norris zijn, meent McLaren-baas Zak Brown. De Amerikaan gaf afgelopen weekend een exclusief interview met Motorsport.com, waarin hij duidelijk maakte dat als Lando Norris een auto zou krijgen die even snel was als de Red Bull van Max Verstappen, Norris als winnaar uit de strijd zou komen.

"Ik denk dat Lando Max kan verslaan in een rechtstreeks gevecht. Ik denk dat het een geweldig gevecht zou zijn, ik denk dat veel wedstrijden in tranen zouden eindigen - voor de een of de ander, of allebei. Maar ik denk dat ik nog nooit iemand heb gezien die sneller is dan Lando. Van alles wat ik van Lando zie, zie ik geen snellere coureur", aldus Brown.

En de grote baas van het team uit Woking kan zijn geluk niet op, want hij ziet dat zijn tweede coureur, Oscar Piastri, steeds meer in de buurt komt van Norris: "Wat spannend is, is dat Oscar hem kan evenaren. Naarmate hij meer ervaring krijgt, denk ik dat hij hem vaker zal evenaren."

Complimenten voor Norris

Naast het feit dat Brown van mening is dat Norris de meest getalenteerde coureur is die hij ooit heeft gezien, vindt het Amerikaan het ook noemenswaardig dat de jongeling zo lang loyaal is gebleven aan McLaren, terwijl hij jarenlang geen auto had waarmee hij races kon winnen. Dat laat zien wat voor mens Norris is.

"Mensen moeten loyaal zijn aan hun carrière, maar loyaliteit brengt je maar tot een bepaald punt. Maar ik denk dat hij de ommekeer heeft gezien die we vorig jaar hebben gemaakt, met zijn geloof in Andrea Stella, zijn geloof in het hele team - het is zijn familie en hij houdt van het merk McLaren. Maar het belangrijkste is denk ik dat hij er vertrouwen in heeft dat we hem een racewinnende auto gaan geven en afgelopen weekend hebben we dat gedaan. Dat heeft zijn vertrouwen alleen maar vergroot."

Win 100x je inzet: als Max Verstappen dit weekend wint in Monaco (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties