F1 Nieuws

Helmut Marko: 'Adrian Newey is zijn vuur kwijt'

Helmut Marko: 'Adrian Newey is zijn vuur kwijt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko: 'Adrian Newey is zijn vuur kwijt'

Helmut Marko: 'Adrian Newey is zijn vuur kwijt'
Red Bull Content Pool

De toekomstige successen van het team van Red Bull Racing worden sinds het verlies van meesterontwerper Adrian Newey in twijfel getrokken. Hét brein achter de succeswagen van Verstappen is vertrokken, dus nu zou het Oostenrijkse raceteam de afdaling in moeten zetten, toch? Daar denkt Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing en racevader van de Nederlander, anders over.

Onder andere McLaren-chef Zak Brown gaf aan dat het vertrek van Newey bij het team van Red Bull Racing zal zorgen voor een 'domino-effect', en dat de renstal langzaam maar zeker uiteen zal brokkelen. Helmut Marko, die in zijn column voor Speedweek de zaak Newey uitgebreid bespreekt, schrijft de woorden van Brown af als een ongegrond hersenspinsel.

"Het is een geweldige ontwerper die op een of andere manier zijn vuur is kwijtgeraakt, dat heb ik al vaker gezegd. Persoonlijk vind ik dat erg jammer. Door de jaren heen hebben we ons team goed gepositioneerd en erg verbreed, met ervaren mensen zoals Pierre Waché, en jongere mensen zoals Enrico Balbo of Ben Waterhouse. Op dit moment zie ik geen enkele aanwijzing dat wij uit elkaar zullen vallen of dat er een 'domino-effect' zal plaatsvinden. Het is pure speculatie en hoop vanuit de concurrent", aldus de 81-jarige adviseur.

Newey in contact met concurrenten

De meesterontwerper staat bij veel Formule 1-teams bovenaan het boodschappenlijstje. Zo ziet Lewis Hamilton zich bij Ferrari wel samenwerken met de Engelsman en ook heeft Williams-teambaas James Vowles heeft verteld dat hij met Newey in gesprek is geweest over een mogelijke overstap. Daarnaast lijkt ook Aston Martin oren te hebben naar het inlijven van de F1-goeroe. Mike Krack, de Luxemburgse teambaas van Aston Martin, is echter wel klaar met de verhalen die zich constant de rondte doen over een mogelijke overstap van Newey. Wanneer hem wéér gevraagd werd of de Brit zich aan het team van Fernando Alonso en Lance Stroll gaat toevoegen, zei Krack: "Ik heb hier nu al meerdere keren antwoord op gegeven. Het gaat de laatste weken alleen maar over Newey. We zijn blij met onze huidige technische staf."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties