F1 Nieuws

Max Verstappen doet belofte over F1-toekomst: 'Als dat gebeurt, stop ik sowieso'

Max Verstappen doet belofte over F1-toekomst: 'Als dat gebeurt, stop ik sowieso'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet belofte over F1-toekomst: 'Als dat gebeurt, stop ik sowieso'

Max Verstappen doet belofte over F1-toekomst: 'Als dat gebeurt, stop ik sowieso'
Red Bull Content Pool

Het is steeds vaker een onderwerp van discussie; een nieuw puntensysteem. Door de consistente resultaten van de top vijf teams blijft er voor de rest van de grid weinig om voor te strijden. Door de puntverdeling aan te passen, waarbij niet tien maar twaalf coureurs in de punten rijden bij een Grand Prix, zou de amusementswaarde van de koningsklasse een stimulans moeten krijgen. Max Verstappen haalt er zijn schouders over op, maar geeft wel een inkijk in zijn toekomstplannen.

De verhoudingen op de grid zijn al het hele seizoen vrijwel hetzelfde. De coureurs van Red Bull Racing, Ferrari, McLaren, Mercedes en Fernando Alonso van Aston Martin voeren vrij consistent de top tien aan, met Lance Stroll als 'wildcard'. Hierdoor blijven er vrijwel geen kruimels meer over voor de vijf andere teams. Daarom is de FIA nu in discussie over een mogelijk nieuw puntensysteem, waarbij twaalf coureurs na de finish punten mogen bijschrijven.

Max Verstappen wordt naar deze mogelijke verandering gevraagd, waarin hij zijn toekomstplannen lichtjes laat doorschemeren. "Als ik mij in een situatie ga bevinden waarin ik voor deze puntjes moet strijden, dan stop ik sowieso", begint de Nederlander. Hij verklaart hiermee dat een carrière in het achterste gedeelte van het veld hem nooit zal overkomen, want zodra zoiets gebeurt hangt hij zijn stuur aan de wilgen.

"Het probleem is dat de top vijf te sterk is voor de rest. Maar op deze manier blijf je bezig. Twaalf, veertien, zestien, achttien, twintig. Waar trek je de grens? Er zijn al zoveel dingen aangepast, zoals bijvoorbeeld sprintweekenden, dus maak er maar wat van", sluit de Nederlander af.

Mogelijke verdeling punten

De FIA bekijkt de volgende verdeling van de punten, waarmee twaalf rijders beloond zullen worden voor hun resultaat. Voor de plekken een tot en met zeven veranderd er vooralsnog niks.

Huidig puntensysteem        Voorgesteld puntensysteem
1e plek: 25 punten 1e plek: 25 punten
2e plek:  18 punten 2e plek:18 punten
3e plek: 15 punten 3e plek: 15 punten
4e plek: 12 punten 4e plek: 12 punten
5e plek: 10 punten 5e plek: 10 punten
6e plek: 8 punten 6e plek: 8 punten
7e plek:6 punten 7e plek: 6 punten 
8e plek:4 punten 8e plek: 5 punten
9e plek: 2 punten 9e plek: 4 punten
10e plek: 1 punt 10e plek: 3 punten 
11e plek: 0 punten 11e plek: 2 punten
12e plek: 0 punten 12e plek: 1 punt

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties