Lewis Hamilton heeft het al een aantal jaar niet naar zijn zin in de Mercedes-bolides. De Brit, die tussen 2014 en 2020 genoot van een dominante auto, waarmee hij zes titels binnen wist te slepen, heeft sinds 5 december 2021 geen race meer gewonnen en dat knaagt aan Hamilton. Hij wil het team dan ook helpen om zo snel mogelijk de weg omhoog te vinden.
Met 103 overwinningen in zijn carrière is Lewis Hamilton statistisch gezien de allerbeste Formule 1-coureur aller tijden, maar de laatste jaren wil het niet meer lukken voor de Brit. De zegeteller staat al tweeëneenhalf jaar stil, waardoor Hamilton zichzelf steeds vaker opgeofferd heeft om extreme afstellingen te proberen, in de hoop dat de Mercedes-bolide dan wél de gewenste snelheid vindt.
Volgens Andrew Shovlin, trackside engineering director bij Mercedes, doet Hamilton dat om het gehele team te helpen. De Brit cijfert zichzelf weg, zodat Mercedes de kans heeft om zichzelf te ontwikkelen. Tegenover Auto, Motor und Sport laat Shovlin dan ook weten dat Hamilton een slachtoffer is geworden van zijn eigen goedheid.
"Het gaat er vooral om dat we meer leren over de auto. Vooral Lewis staat open voor grote set-up veranderingen dit jaar. Hij wil meer leren over waar hij het meeste uit de auto kan halen. Hij heeft zichzelf een paar keer het slachtoffer gemaakt. Maar als je niets verandert, leer je ook niets. Het zou verkeerd zijn om te zeggen: Zo is het nu eenmaal, laten we er het beste van maken", begint Shovlin. "Het komt erop neer dat we een betere autobalans moeten vinden, zodat we niet met zoveel compromissen hoeven te leven."
Lees ook
Jenson Button doet voorspelling over strijd tussen Lewis Hamilton en Charles Leclerc bij Ferrari
Adrian Newey gaat voor 'vier of vijf jaar' door bij een concurrent van Red Bull Racing
Problemen blijven terugkeren
Hoewel Hamilton zichzelf dus opoffert om Mercedes vooruit te helpen, levert dat niet altijd het gewenste resultaat op. Shovlin moet erkennen dat de W15, net als zijn voorvangers, op één of andere manier telkens een nieuw probleem naar voren laat komen. Hierdoor is het lastig om stappen te zetten voor het Duitse team.
"Het gebeurt steeds weer dat we het ene probleem oplossen en er een nieuw probleem voor terugkrijgen. Het doel moet zijn om een sterke vooras te hebben zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit aan de achterkant en een auto die goed stuurt in langzame bochten zonder te oversturen in snelle bochten."
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties