F1 Nieuws

Mercedes heeft beet: 'meest indrukwekkende technische leider' blijft langer aan

Mercedes heeft beet: 'meest indrukwekkende technische leider' blijft langer aan
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes heeft beet: 'meest indrukwekkende technische leider' blijft langer aan

Mercedes heeft beet: 'meest indrukwekkende technische leider' blijft langer aan
Mercedes F1 Media

James Allison blijft langer bij Mercedes. De meesterontwerper van het Duitse team heeft zijn contract verlengd en zal de komende jaren de technisch directeur blijven van Mercedes. Het team, dat tussen 2014 en 2020 alle kampioenschappen won, hoopt hiermee terug te keren aan de top.

In 2021 nam Allison 'afscheid' van het Mercedes Formule 1-team, toen hij ging werken in de zeilafdeling van INEOS [33% eigenaar van het F1-team van Mercedes]. Allison wilde meer tijd thuis doorbrengen, waardoor hij zijn rol als technisch directeur liet overnemen door Mike Elliott.

Dat bleek een desastreuse keuze te zijn, aangezien de auto's onder Elliotts gezag dramatisch bleken te zijn. In 2023 keerde Allison weer terug in zijn functie, waarna de weg naar voren langzaamaan werd ingezet. De Brit zal ook de bouw van de W15 overzien en heeft het plezier in de Formule 1 weer teruggevonden, waardoor hij heeft besloten om langer bij Mercedes te blijven.

Op donderdag wordt namelijk duidelijk dat hij zijn contract heeft verlangd bij het team uit Brackley. Op de site van Mercedes laat Allison weten dat hij uitkijkt naar nog meer avonturen bij het F1-team.

"De F1 heeft me veel geluk gebracht, maar geen groter geluk dan Toto's oproep om in 2017 bij Mercedes te komen. Het is een groot voorrecht om dit avontuur voort te zetten, samen te werken met briljante collega's en samen te strijden voor succes in het kampioenschap", zegt Allison op zijn contractverlenging.

Toto Wolff glundert

Maar wie vooral erg gelukkig is met deze verlenging, is Toto Wolff. De teambaas van Mercedes, die zelf ook zijn handtekening heeft gezet onder een langere verbintenis aan het Duitse team, vindt Allison de belangrijkste technische leider in de Formule 1. Belangrijker en beter nog dan Adrian Newey van Red Bull Racing.

"Simpel gezegd is hij de meest indrukwekkende technische leider in onze sport. Zijn 'gladiator mindset', samen met zijn kennis, ervaring en vastberadenheid, maken hem ongeëvenaard. Zijn invloed en impact gaan echter veel verder dan dat."

"Sinds zijn toetreding in 2017 is hij voor mij persoonlijk een belangrijke bondgenoot en sparringpartner. We kunnen elkaar open en eerlijk uitdagen; een belichaming van de 'harde liefde'-cultuur van het team die essentieel is om ons allemaal zo goed mogelijk te laten presteren", aldus Wolff op de website van Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties