F1 Nieuws

Mercedes voert drastische wijzigingen door voorafgaand aan GP van Monaco

Mercedes voert drastische wijzigingen door voorafgaand aan GP van Monaco
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes voert drastische wijzigingen door voorafgaand aan GP van Monaco

Mercedes voert drastische wijzigingen door voorafgaand aan GP van Monaco
Mercedes F1 Media

Het team van Mercedes zal het langverwachte upgradepakket voor de W14 niet uitstellen voor de Spaanse GP later in het seizoen. Mercedes brengt de nieuwe 'B-versie' van de 2023-bolide namelijk mee naar Monte Carlo, waar volgend weekend de GP van Monaco wordt verreden.

De meeste Formule 1-teams waren van plan om grote updatepakketten mee te nemen naar Imola. De race in Noord-Italië is namelijk de eerste race op Europese bodem en dus is het voor teams makkelijker om nieuwe onderdelen te verschepen. Door de afgelasting van de race hebben teams echter geen updates kunnen doorvoeren en met de GP van Monaco voor de deur kiezen veel teams ervoor om updates uit te stellen naar de Spaanse GP.

De reden hiervoor is dat Monte Carlo een smal circuit is waar een fout snel gemaakt wordt. Hierdoor wordt het brengen van nieuwe onderdelen vaak uitgesteld tot de Spaanse GP. Daarnaast worden de auto's afgesteld om maximale downforce te genereren en dus is de data die teams krijgen in Monaco vaak niet representatief voor andere circuits. Ferrari heeft er daarom voor gekozen om de nieuwe onderdelen die voor Imola gepland stonden pas in Barcelona te introduceren.

Andere aanpak Mercedes

Mercedes kiest daarentegen voor een andere aanpak. Ingewijden van de Duitse formatie hebben Racefans namelijk laten weten dat er in Monte Carlo met het langverwachte 'Imola-updatepakket' zal worden gereden. Performace-engineer bij Mercedes Andrew Shovlin liet in een recente video van zijn team weten dat het nieuwe updatepakket een flinke stap in de juiste richting moet zijn.

"We hopen dat de nieuwe onderdelen ervoor zorgen dat we sneller zijn, zowel in de kwalificatie als tijdens de race. We proberen een andere kant op te gaan als het gaat om de ontwikkeling van de auto. We denken dat deze richting ons op de lange termijn kansen biedt om te vechten voor overwinningen en wereldkampioenschappen", aldus Shovlin.

Problemen met vracht?

In Imola stond het circuit grotendeels onder water waardoor de teams niet het circuit mochten betreden. Hierdoor liep de afbouw van de paddock vertraging op, iets wat mogelijk gevolgen zou kunnen hebben voor de Grand Prix van Monaco. Toch lijkt daar geen sprake van te zijn. Gisteren mochten teamleden namelijk weer op het circuit komen om te beginnen met de afbouw van de paddock. Teams zullen hierdoor dus hoogstwaarschijnlijk geen moeilijkheden ondervinden met de opbouw van de paddock en pitstraat in Monaco.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties