F1 Nieuws

Toto Wolff weet hoe hij Lewis Hamilton kan behouden: 'Dat moeten we doen'

Toto Wolff weet hoe hij Lewis Hamilton kan behouden: 'Dat moeten we doen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff weet hoe hij Lewis Hamilton kan behouden: 'Dat moeten we doen'

Toto Wolff weet hoe hij Lewis Hamilton kan behouden: 'Dat moeten we doen'
Mercedes F1 Media

Het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes loopt na dit seizoen af, maar de Brit lijkt zich nog niet klaar te maken voor een vertrek uit de Formule 1. Onlangs liet hij al weten dat hij nog minimaal een paar jaar door wil blijven gaan bij Mercedes, maar Toto Wolff wil Hamilton nog wat extra motivatie geven.

De baas van het Duitse team is van mening dat een coureur van het kaliber van Hamilton het ieder jaar verdient om te strijden voor het kampioenschap. Op dit moment is het voor de zevenvoudig wereldkampioen niet mogelijk om een gooi te doen naar zijn achtste, dus dat moet gaan veranderen bij Mercedes.

Volgens Wolff zou dat ook een extra motivatie kunnen zijn voor Hamilton om nog een paar jaar te blijven racen voor Mercedes. De Oostenrijker zou niets liever nog even door blijven werken met zijn stercoureur.

"Ik denk dat Lewis zich onwijs sterk voelt, maar we denken dat we dit jaar niet voor het rijderskampioenschap kunnen vechten. Daar ziet het er op dit moment naar uit. We moeten zorgen dat we hem een auto geven waarmee hij dat wel kan doen en hopelijk kunnen we in ieder een pakket leveren waar we dit seizoen een race mee kunnen winnen. Daarna willen we iets hebben waarmee hij zijn achtste titel kan behalen", begint Wolff bij FormulaPassion.

"Ik heb geen twijfels over zijn motivatie. Hij wil zijn doel behalen. Dit is waar hij van houdt en dit kan hij als de beste", gaat de Mercedes-baas verder.

Relatie Wolff met Hamilton zit wel snor

Of Hamilton ervoor kiest om door te gaan bij Mercedes of niet, hangt ook af van hoe hij zich voelt binnen het team. Volgens Wolff ziet de relatie tussen de coureur en de teambaas wel goed, waardoor hij het gevoel heeft dat Mercedes op pole position ligt voor de handtekening van de Brit.

"Persoonlijk heb ik een geweldige relatie met hem en binnen het team is hij één van de belangrijkste pilaren van de afgelopen tien jaar. We zitten dus in een goede positie", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties