F1 Nieuws

Toto Wolff doet opvallende onthulling over Lewis Hamilton: 'Uiterlijk dan zou er een einde aan komen'

Toto Wolff doet opvallende onthulling over Lewis Hamilton: 'Uiterlijk dan zou er een einde aan komen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff doet opvallende onthulling over Lewis Hamilton: 'Uiterlijk dan zou er een einde aan komen'

Toto Wolff doet opvallende onthulling over Lewis Hamilton: 'Uiterlijk dan zou er een einde aan komen'
Mercedes F1 Media

Dat Lewis Hamilton na het einde van 2024 vertrekt bij Mercedes kwam als een grote verrassing voor Toto Wolff. Maar de grote baas van het team uit Brackley heeft onthuld dat de samenwerking met Hamilton hoe dan ook niet heel veel langer geduurd had. De Brit had in de zomer namelijk zijn laatste contract bij Mercedes getekend.

In de zomerstop van 2023 kwam Mercedes met het heuglijke nieuws dat zowel George Russell als Lewis Hamilton een 'meerjarige deal' hadden getekend bij het team. Maar het bleek toch wat anders te liggen dan deed vermoeden. Mercedes wilde Hamilton niet té lang meer vastleggen, omdat hij al richting de veertig gaat en Kimi Antonelli dit jaar al begint in de Formule 2. De Italiaan wordt gezien als het grootste racetalent sinds Max Verstappen en moet binnenkort een stoeltje krijgen in de koningsklasse van de autosport.

Deze redenen, plus het feit dat Hamilton bij Mercedes een salaris van vijftig miljoen dollar ontving, zorgden ervoor dat het management in Stuttgart Hamilton slechts een 1+1 contract wilde geven in 2023. Hij zou in 2024 nog bij Mercedes rijden en aan het einde van het seizoen hadden beide partijen de kans om ervoor te kiezen door te gaan met elkaar. Als ze hierin tot een overeenkomst zouden komen, zou 2025 het laatste jaar zijn van Hamilton bij Mercedes. Dat heeft Toto Wolff onthuld na het aangekondigde vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen.

2025

Volgens Wolff, die 33% van de aandelen in het Mercedes F1 Team bezit, kwam Lewis Hamilton op woensdagmorgen naar zijn huis toe, om hem persoonlijk te vertellen dat hij zou vertrekken naar Ferrari. Dat gesprek heeft ongeveer een uur geduurd, waarin Hamilton zijn beweegredenen bekend maakte.

"Wat er gebeurde is dat we een kop koffie dronken bij mij thuis in Oxford, omdat hij deze week terugkeerde naar de fabriek, en hij zei tegen me dat hij had besloten om in 2025 voor Ferrari te gaan racen. Dat was het eigenlijk en we hadden een goed gesprek van een uur en daar bleef het bij", laat Wolff weten.

De Oostenrijker geeft aan dat hij verrast was door de timing van het besluit van Hamilton, omdat het seizoen over minder dan een maand al begint, maar niet in schok was dat hij zijn stercoureur kwijt gaat raken. Dat was een jaar later hoe dan ook gebeurd.

"Op een bepaalde manier hebben de Formule 1 en mijn vorige leven me ongevoelig gemaakt voor verrassingen. Ik ben in mijn leven zo vaak geconfronteerd met dingen dat het wel een verrassing was, maar aan de andere kant zijn we deze fase in onze relatie ook met open ogen ingegaan. We wisten dat het een jaar kon duren, maar het konden er ook twee zijn; we wisten dat er uiterlijk eind 2025 een einde aan zou komen", aldus Wolff.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties